„Džiaugiamės, kad visi berniukai jau sveiksta ir mokosi socialinių įgūdžių, kurių neturėjo nuo pat gimimo“, – teigia VšĮ Kauno klinikinės ligoninės vyresnioji koordinatorė socialiniam darbui Agnė Mažonavičienė.

Nekasdieniai pacientai į Kauno klinikinę ligoninę pateko dar praėjusį ketvirtadienį, kai jų namuose apsilankė socialinė darbuotoja. Ją pašiurpino sąlygos, kuriose kelias dienas praleido mažamečiai.

„Dėl šildymo sistemos avarijos vaikai kelias dienas gyveno šaltyje (tuo metu naktimis vyravo 15-20 laipsnių šalčio temperatūra), todėl socialinė darbuotoja iškvietė greitąją medicininę pagalbą. Vaikai, lydint vaiko teisių apsaugos specialistams, netrukus buvo pristatyti į mūsų ligoninę. Čia juos pirmiausiai sušildėme ir pamaitinome“, – pasakojo A. Mažonavičienė.

Pasak Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų II skyriaus gydytojos Editos Tamulaitienės, visiems mažamečiams, kurių vyriausias yra gimęs 2004 m., buvo diagnozuoti viršutinių kvėpavimo takų susirgimai. Vaikus vargino sloga ir kosulys. Sunkiausiai sirgo jauniausias iš broliukų, gimęs 2013 m. „Jam diagnozuotas bronchitas, bet šiuo metu pavojus vaiko sveikatai jau yra praėjęs“, – teigė gydytoja. Atsižvelgdama į vaikų duomenų apsaugą, ligoninė neskelbia, kur tiksliai gyvena šie vaikai. Pranešama, kad šeima yra iš Kauno regiono. „Berniukų mamai labai trūksta socialinių įgūdžių.

Pavyzdžiui, vaikai nuo gimimo nėra valęsi dantų, buvo neprižiūrėti, nemokėjo net deramai nusiprausti. Tačiau nupirkę jiems dantų šepetukus pastebėjome, kad jie labai noriai mokosi higienos“, – kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės vyresnioji koordinatorė socialiniam darbui A. Mažonavičienė.

Kiek laiko užtruks vaikų gydymas, nepranešama, tačiau siekiama vaikus ligoninėje išlaikyti kuo ilgiau – iki jų namuose bus sutvarkyta šildymo sistema. „Tiesiog nenorime jų išleisti vėl į šaltą būstą, kad jie vėl susirgtų, todėl laukiame, kada jų bute bus atstatytas šildymas. Manome, kad visuomenė supras tokią mūsų poziciją“, – vylėsi A. Mažonavičienė. Stacionare pacientai paprastai būna gydomi iki dešimties dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)