Visi žino, kad aktyvus gyvenimo būdas ir greita medžiagų apykaita vaidina pagrindinį vaidmenį jūsų organizmo senėjimo procesuose, tačiau tai, ką dedatės į burną, yra ne mažiau svarbu, rašo yahoo.com.

Yra keletas faktorių, lemiančių, kaip greitai jūs senstate. Tai ir genetika, rūkymas, buvimas saulėje ir kiti aplinkos veiksniai. Tačiau jūsų kasdienė mityba senėjimo procesus gali labai pagreitinti.

Yahoo.com apklausė garsiausius mitybos ekspertus, kurie išskyrė blogųjų produktų sąrašą. Sąrašą, kuris paspartina raukšles, nudažo jūsų odą pilkai ir sukelia senatvinius skausmus.

1. Margarinas
2. Mikrobangėje šildomas maistas
3. Energiniai gėrimai
4. Kepti saldūs produktai
5. Kiauliena, kumpis ir dešrelės
6. Kukurūzų sirupas (aukšto fruktozės lygio)
7. Cukrus
8. Paprastieji angliavandeniai
9. Saldūs alkoholiniai kokteiliai
10. Alkoholis
11. Sūrūs patiekalai
12. Aliejuje kepti produktai
13. Greitas maistas
14. Agavų sirupas
15. Nesotieji riebalai
16. Saldumynai
17. Mėsa, kepta iki apskrudimo
18. Gardumynai, apipilti spiritu ir uždegti
19. Bulvių traškučiai
20. Peperoni (aštri) pica

Atrodo, paprasta – venkite sūraus, aštraus ir saldaus maisto. Sūrus maistas pakelia kraujo spaudimą, o tai neigiamai veikia kolageno gamybą, dėl ko sumažėja odos elastingumas, stangrumas.Saldus maistas padidina insulino lygį kraujyje, dėl to susitraukia odos kraujagyslės, oda tampa minkšta, nukarusi, gali padidėti uždegimų tikimybė. Taip pat neigiamai odą veikia kava ir alkoholis. Jie išvaro iš organizmo skysčius (dehidratacija), o labiausiai skysčių trūkumą atspindi išsausėjusi oda, pradedanti vysti anksčiau laiko.

Jei mylite save, atidžiau rinkitės, ką valgote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)