Komiteto nariai pritarė pasiūlymui, kad tiek įstatymo projekto pavadinime, tiek visame įstatyme sąvoka „dirbtinis apvaisinimas“ būtų pakeista į sąvoką „pagalbinis apvaisinimas“. Projektu siekiama nustatyti moters pagalbinio apvaisinimo sąlygas, būdus, tvarką, taip pat sutuoktinių ir įstatymų nustatyta tvarka partnerystėje gyvenančių asmenų, kurių prašymu atliekamas pagalbinis apvaisinimas, ir po pagalbinio apvaisinimo gimusio vaiko teises.

Pagal įstatymo projektą, pagalbinis apvaisinimas moteriai gali būti atliekamas tik naudojant jos ir lytinių ląstelių donoro, su kuriuo ją sieja santuoka ar įstatymų nustatyta tvarka registruotos partnerystės ryšiai, lytines ląsteles.

Komitetas taip pat pritarė nuostatai, kad pagalbinis apvaisinimas naudojant lytinių ląstelių donoro, su kuriuo apvaisinamo asmens nesieja santuokos ar įstatymų nustatyta tvarka registruotos partnerystės ryšiai, ląsteles ir embriono donorystė yra draudžiami. Projekte numatyta, kad embrionų turi būti sukuriama tiek, kiek vienu metu jų bus perkelta į moters gimdą ir sukurtų embrionų skaičius negali viršyti 3.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)