„Penkiolikmetis mirė vakar“, – sakė Francis Kartehas, Liberijos nacionalinio kovos su Ebolos virusu padalinio vadovas naujienų agentūrai AFP.

Jis pridūrė, kad paauglio tėvai taip pat yra užsikrėtę virusu ir yra stebimi sostinėje Monrovijoje.

Praėjusią savaitę buvo patvirtinta, kad dabar jau miręs paauglys ir du jo giminaičiai užsikrėtė Ebolos virusu, per kurio protrūkį nuo 2013 metų gruodžio mirė daugiau nei 11 tūkst. žmonių, daugiausia – Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje.

Gegužės mėnesį buvo paskelbta apie Liberijoje pasibaigusį Ebolos protrūkį, tačiau po šešių savaičių karštinė atsinaujino. Antrą kartą apie šalyje įveiktą Ebolos virusą buvo oficialiai pranešta rugsėjį.

Prieš kelias dienas, lapkričio 16 dieną, Gvinėjoje pasveiko Ebolos virusu užsikrėtusi 3 savaičių mergaitė. Tai buvo paskutinis žinomas Ebolos atvejis šalyje. Po 42 dienų – dukart ilgesnio už ligos inkubacinį periodą laikotarpio – šalis galės būti paskelbta išsivadavusi nuo šio mirtį sėjančio viruso.

Jungtinių Tautų sveikatos priežiūros agentūra anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad Ebolos viruso apsėstoje Siera Leonėje baigėsi pusantrų metų trukęs Ebolos karštinės protrūkis.