1. Naudokite drėkinantį kondicionierių. Pirmiausiai reikia užtikrinti tinkamą plaukų drėgmę. Išplautus plaukus gerai išdžiovinkite, bet nepurkšti jų drėkinamaisiais purškikliais, nenuplaunamais balzamais ar kondicionieriais. Moterys, turinčios silpnus ir lygius plaukus, dažniau skundžiasi, kad jie elektrinasi, už tas, kurių plaukai stori ar garbanoti.

Priemonė besielektrinantiems plaukams
2. Dar greitesniam ir lengvesniam būdui prireiks įsigyti antistatinių, plonų šluosčių (angliškai dryer sheet), kurias galėsite panaudoti ir namų ruošai. Paimkite vieną ir „užmaukite“ ant plaukų šepečio. Vienas brūkštelėjimas per sausus plaukus – voila!

3. Atsikratyti plaukų elektrinimosi gali padėti ir levandų arba rožių aliejus – reikia vos kelių lašelių, kuriais suvilgykite delnus ir paglostykite viršugalvį.

4. Patariama naudoti natūralių šerelių šepečius arba medines šukas. Jeigu plaukai linkę elektrintis nuolat, ant šepečio užpurkškite šiek tiek sausiems ir nualintiems plaukams skirto lako ir perbraukite juo plaukus. Be to, nešukuokite plaukų iš karto, vos tik iš šalto oro įeinate į patalpą.

5. Žiemos sezono metu gerkite maisto papildus, skirtus plaukams, nagams bei odai, kurių pagrindas - B grupės vitaminai, mineralai ir mikroelementai.

6. Jei dėvite kepures (o tai būtinai turėtumėte daryti), patartina rinktis tokias, kurių vidus padengtas švenia, natūralia medžiaga.

7. Padeda ir šiam tikslui skirtos antistatinės priemonės – įvairūs šampūnai, kurie kovoja su elektrinimusi. Tiesa, venkite plaukus plauti kasdien.

8. Jei norite greitesnio rezultato, plaukus tiesiog nupurškite plaukų laku. Tiesa, šis turi būti kokybiškas, priešingu atveju, plaukui tik pakenksite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)