Dabar dvidešimtmetei Lizzie'ei Denison-Ward svoris ėmė sparčiai augti nuo 2013 metų lapkritį. Tuomet gydytojai jai sakė, kad tiesiog lėtėja medžiagų apykaita ir kad ji turėtų sveikiau maitintis.

Tačiau svoris ir toliau augo ir per kitus dvejus metus jis padidėjo nuo 57 iki 102 kg. Nepaisant to, kad mergina per dieną suvartodavo tik 1000 kalorijų, svoris ir toliau nenumaldomai augo.

Pasiieškojusi informacijos internete L. Denison-Ward sumokėjo už magnetinio rezonanso tyrimą ir šis parodė, kad jos smegenyse yra auglys. 4mm dydžio darinys ant hipofizio sukėlė hormonų disbalansą merginos organizme ir dėl to augo jos svoris.

Vėliau auglys buvo pašalintas, ir L. Denison-Ward džiaugiausi tirpstančiais kilogramais.

„Patikėjau gydytojais, kai pirmą kartą į juos kreipiausi. Tačiau bėgant laiku vis labiau įsitikinau, kad kažkas yra negerai, nes visuomet buvau liekna, – pasakojo L. Denison-Ward. – Kai priaugau pirmuosius kilogramus, mano draugai man sakė, kad atrodau tikrai sveikai. Iš pradžių nesijaudinau, nes nevalgiau daug.“

„Tačiau sunerimo mano mama, kadangi aš visuomet buvau liekna, o dabar mano svoris vis augo, – pridūrė ji. – Vis lankiausi pas gydytojus ir dariausi tyrimus, tačiau niekas nieko nerodė. Man buvo pikta, nes vis vaikščiojau pas gydytojus, o jie negalėjo nustatyti, kas man yra.
Jaučiausi labai prastai“, – pasakojo mergina.

Ji ėmė ieškoti informacijos internete apie savo simptomus ir atrado, kad jai gali būti Kušingo sindromas, kuomet auglys smegenyse sukelia hormonų disbalansą. „Viskas pasikeitė tada, kai „paguglinau“ savo simptomus ir radau įvairių ligų. Visi simptomai atitiko Kušingo sindromą“, – sakė L. Denison-Ward.

Savo gydytojai ji pasakė mananti, kad jai yra Kušingo sindromas, ir ji įtraukė merginą į laukiančių magnetinio rezonanso tyrimo. Tačiau L. Denison-Ward neketino laukti ir pati sumokėjo 1700 svarų už tyrimą privačioje klinikoje.

Tyrimas parodė, kad ant jos hipofizio buvo 4mm dydžio auglys. Kaip ji ir manė, jai buvo Kušingo sindromas. Auglys spaudė hipofizį ir skatino jį gaminti per daug streso hormono kortizolio, kuris skatina organizmą kaupti riebalus.

Praėjusį mėnesį, kaip vėliau buvo nustatyta, gerybinis auglys buvo pašalintas, ir merginos svoris ėmė kristi.

„Man labai palengvėjo, kai sužinojau, kad turiu auglį, nes žinojau kad buvau teisi. Mano draugai manė, kad kraustausi iš proto, nes vis kartojau, kad storėju dėl auglio galvoje. Gaila, kad operacijos teko ilgai laukti, nes nenorėjau daugiau priaugti svorio“, – sakė L. Denison-Ward.

Praėjus penkioms savaitėms po operacijos L. Denison-Ward svoris jau sumažėjo iki 89 kg. Ji vartoja vaistus, kurie subalansuoja hormonų lygį, ir kilogramai tiesiog tirpsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)