Julianui Hamlinui teko atlaikyti 15 operacijų, įskaitant ir kelias ragenos transplantacijas, kai nuo kontaktinių lęšių jam išsivystė ūmi ragenos opa, vėliau dėl padidėjusio akispūdžio perėjusi į glaukomą, rašo independent.co.uk.

Svetainei „BuzzFeed“ jis sakė, kad ant 15 dolerių kainavusios kontaktinių lęšių pakuotės, kurią jis be gydytojo recepto pirko 2010 metais, nebuvo „jokių įspėjimų ar instrukcijų apie riziką“.

Beveik kiekvieną dieną nešiojęs lęšius, vieną 2012 metų rytą J. Hamlinas prabudo su stipria akių infekcija, kuri išsivystė nepaisant to, kad jis reguliariai keisdavo lęšius ir juos dezinfekuodavo.
Dabar jis yra beveik aklas kairiąja akimi.

„Vaizdas kairiąja akimi yra visiškai išplaukęs. Turėjau praleisti tiek daug darbo dienų. Negaliu kelti nieko, kas sveria per 11 kg, nes tai didina akių spaudimą, taigi tai riboja mano darbo galimybes“, - sakė jis „BuzzFeed Life“.

Dėl padidėjusio akių jautrumo J. Hamlinas dažnai turi nešioti akių raištį ar akinius nuo saulės.

Kai kurie tyrimai rodo, kad pigūs kontaktiniai lęšiai praleidžia pernelyg mažai deguonies, kad akis pakankamai kvėpuotų. Juose taip pat dažniau atsiranda įdrėskimų ir kaupiasi daugiau bakterijų.

„Jie to neverti, - sakė J. Hamlinas. – Būkite tuo, kas esate. Nėra reikalo bandyti save keisti“.

„Aš pabandžiau ir dabar turiu kentėti“, - pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)