DELFI pateikia vilnietės istoriją, kuriai pavyko sulaukti išsvajoto kūdikio po homeopato konsultacijos. Tačiau ir ji pati nėra įsitikinusi, kad permainas lėmė būtent homeopatija.

Rezultatas – po homeopatijos

36 metų Agnei (vardas pakeistas – DELFI) su vyru pustrečių metų nepavyko sulaukti išsvajoto kūdikio. Vilnietė buvo pastojusi, tačiau įvyko persileidimas.

„Tada mes labai rimtai ėmėmės šio klausimo ir mums niekaip nesigavo gal kokius metus. Tada darėme 4 inseminacijas. Vėlgi niekas nepavyko. Tada keitėme ginekologus, vaisingumo specialistus, daug kur kreipėmės, daug kur ėjome. Daug vaistų išbandėme. Galų gale DELFI perskaičiau straipsnį apie homeopatiją. Viena moteris pasakojo, kad lankėsi pas homeopatą ir jai pavyko pastoti“, - DELFI pasakojo Agnė.

Nei moteris, nei jos vyras jokiomis fizinėmis problemomis nesiskundė. Tyrimai taip pat nerodė jokių galimų sutrikimų. Tuomet pora nusprendė kreiptis į licencijuotą homeopatą Antaną Januškevičių.

Praėjus porai mėnesių nuo vizito pas homeopatą pora sužinojo, jog į pasaulį ateina mažylis. Tačiau Agnė nesiryžta kategoriškai teigti, kad jai padėjo būtent homeopatija.

„Jokių fizinių bėdų pas mus nebuvo, nebuvo ką gydyti, bet kažkas padėjo. Išrašė vyrui ir man žirnelių ir žolių nuoviro. Aš negaliu 100 proc. sakyti, kad man padėjo homeopatija, nes mes drastiškai ėmėmės daugelio priemonių, daug ką pakeitėme. Kaip aš sakau, tai buvo kompleksas, ne tik homeopatija. Pradėjome važinėti į keliones. Kiek aš vaikščiojau pas medikus, tai sveikatos atžvilgiu mūsų tyrimai buvo labai geri. Nebuvo jokių sutrikimų, dėl ko mes galėtume nesusilaukti vaikelio. Mums paaiškino, kad viskas yra smegenyse. Tiesiog užsiciklini ant vieno, kad reikia, kad reikia čia ir dabari, tai tampa kaip darbas. Reikia atsipalaiduoti ir paleisti tą mintį, bet kaip gali atsipalaiduoti, jei tu visada apie tik ir galvoji“, - pasakoja Agnė.

Galiausiai pora nusprendė imtis paskutinio žingsnio, tačiau paaiškėjo, kad jo nebereikia.

„Nusprendėme, kad darysime dirbtinį apvaisinimą, nes nėra ko laukti. Ir amžius mano jau buvo ne tas. Man jau nebebuvo ko laukti ir nusprendėme, kad po Naujų metų iškart važiuosime į Rygą dirbtiniam apvaisinimui. Ir aš iškart po Naujų metų sužinojau, kad laukiuosi. Nežinau, gal reikia tikėti. Valgai žirniukus, geri nuovirus tai reikia tikėti. Gal pavyko dėl to, kad paleidome mintį, nusprendėme, jog viskas, nesistengiame ir nieko nedarome, vistiek važiuosime dirbtiniam apvaisinimui. Kaip aš suprantu, visos problemos buvo galvoje“, - mano Agnė.

Šiandien Agnė su vyru augina sveiką 1 metų 1 mėnesio berniuką.

Greito rezultato tikėtis neverta

Diplomuotas gydytojas A. Januškevičius pastaruoju metu koncentruojasi į nevaisingumo problemos sprendimą. Homeopatas prisimena ir Agnės istoriją.

„Aš juos ištyriau su biorezonansinės diagnostikos aparatu ir tada abiem paskyriau homeopatiją ir viskas susitvarkė. Homeopatija yra homeopatiniai žirneliai, kurie kiekvienam žmogui yra parenkami individualiai. Iš pradžių reikia atlikti biorezonansinės diagnostikos tyrimą“, - sako homeopatas.

A. Januškevičius pristato Rusijoje gamintą aparatą „Valeo“. Tyrimas paprastas ir nesudėtingas – pacientui uždedamos ausinės, rankoje laikomas specialus daviklis, ant kelių padedama metalinė plokštelė, ant kurios uždedama kita ranka. Kompiuterio ekrane matyti tyrimo rezultatai.

„Šis aparatas „Valeo“ ištiria visą organizmą molekuliniu lygiu ir nustato sveikatos sutrikimo priežastis. Klasikinė medicina naikina tik ligos pasireiškimą, o ne ligos priežastį. Tada buvo sukurtas gydymo metodas mažomis mineralų ir vaistažolių dozėmis. Tai yra organizmo privertimas spęsti problemas. Aparatas ištiria viso organizmo elektromagnetinius potencialus ir nustato elektromagnetinio potencialo ląstelėse pokyčius. Tai reiškia, jei yra liga, nuo kažkurios ląstelės elektromagnetinių pokyčių užsiveda kitų ląstelių pokyčiai. Aparatas nustato, kur yra ligos priežastis – nuo kurios ląstelės prasidėjo procesas. Aparatūra turi parodyti ir ligų riziką“, - pasakoja A. Januškevičius.

Homeopatas sako, kad gydant šiuo metodu greito rezultato tikėtis neverta ir tenka apsišarvuoti kantrybe.

„Kai klausimas pasiekia skyrybas, tada kreipiasi į homeopatus, kaip į paskutinę instanciją. Tokia yra didelė problema, kai abu sveikti, o vaikų nėra. Pas mane labai dažnai ateina tokie žmonės. Bet homeopatinis gydymas gali užtrukti nuo mėnesio iki 2-3 metų ir žmonėms tiesiog nusibosta laukti. Vaikšto į konsultacijas ir nieko. Tada prasideda kalbos, kad gydytojas kažkoks šarlatanas, kiek galima laukti. Kodėl homeopatija Lietuvoje nėra populiari? Nes žmonės įpratę, kad gauti greitą rezultatą. Štai tabletė ir viskas susitvarkė. Homeopatijoje taip nėra. Homeopatija priverčia organizmą pačiam save valyti“, - sako A. Januškevičius.

Didžiausia melagystė

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojas Heraldas Stankevičius homeopatijos klausimu turi kategorišką nuomonę.

„Tai yra viena iš didžiausių apgavysčių, kokios tik gali būti XXI amžiuje. Nesąžininga teigti, kad nevaisingumo sutrikimams koreguoti tinkama homeopatija. Paprastai, priklausomai nuo priežasties, nevaisingumo gydymui naudojami hormoniniai vaistai, tam tikrais atvejais endoskopinės chiruginės intervencijos, pagalbiniai apvaisinimo būdai, bet jei neaiški nevaisingumo priežastis, nereikia gydyti apskritai, tada tinkama laukimo taktika, ypač jei pora jauna ir sveika.

Heraldas Stankevicius
Homeopatai labiausiai taiko būtent į šią grupę. Bet kaip galima pasakyti pacientui, kad tu gydai tai, ko iš viso dabar nereikia gydyti? Nes šiuo atveju, tik nepastojus ilgesnį laiką, tenka imtis gydymo, bet tada naudojami tik efektyvūs šiuolaikiniai metodai. Juk neišgydysi silpnos spermos, kiaušintakinio nevaisingumo ar ovuliacijos sutrikimų cukraus žirneliais ar vandens tirpalu, tiek praskiestu, kad jame gali net nelikti aktyvios cheminės medžiagos molekulių“, - DELFI teigė H. Stankevičius.

Mediko teigimu, apie dešimtadalis nevaisingumo priežasčių nėra žinomos, tačiau ir tokiu atveju gydymas nereikalingas.

„Galvojama, kad 10-15 proc. šeimų Lietuvoje yra nevaisingos. Apie 50 proc. yra moterų kilmės nevaisingumas, apie 30 proc.- vyrų, apie 10 proc.- abiejų sutuoktinių, dešimtadalis neaiškios kilmės nevaisingumas. Tokiu atveju naudojama laukimo taktika. Jei pora jauna, nėra jokių ligų, galima laukti. Brandesniame reprodukciniame amžiuje laukimo taktika ne visada yra tinkama, nes moters vaisingumas ženkliai pradeda mažėti nuo 35 metų, o nuo 40 metų vaisingumas mažėja dramatiškai, po 45 m. savaime pastoja tik tos, kurios labai nenori“, - sako H. Stankevičius.

Medikas teigia, kad tokia pati strategija taikoma JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitose ES šalyse. Išsivysčiusiose šalyse homeopatija nenaudojama vaisingumo sutrikimų gydymui, jokiose rekomendacijos to nepavyktų rasti, nes nėra jokių įrodymais, klinikiniais tyrimais grįstų duomenų, kad šis "gydymo" metodas yra efektyvus ir saugus. Šiuolaikinėje medicinoje tai yra svarbiausia.

„Jei kalbėti apie homeopatiją, tai Samuelis Hanemannas ją atrado 18-ojo amžiuje. Ar tai yra mokslas, jei maždaug 200 metų visiškai nesivysto? Tai dogma. Tai visiška dogma, tikėjimas ir placebinis efektas. JAV „National Institute of Health“ nerekomenduoja, Maisto ir vaistų kontrolės tarnyba neregistruoja jokių homeopatinių vaistų ne tik nevaisingumo, bet ir kitų ligų gydymui. Taip pat, Britanijos Karališkoji akušerių-ginekologų draugija nerekomenduoja jokių homeopatinių "vaistų". Kodėl? Todėl, kad nėra jokių įrodymų, kad homeopatiniai vaistai apskritai veikia. Nėra atlikta atsitiktinės atrankos dvigubai aklų klinikinių tyrimų, kurie būtų placebo kontroliuojami ir įrodantys metodo efektyvumą bei saugumą“, - sako specialistas.

H. Stankevičius pateikia elementarų pavyzdį.

„Žmonių tikėjimui ribų nėra. Jei jums suges mobilusis telefonas, juk jūs nenešite jo pas ekstrasensą, energetiką, kad jis pakeitęs laukus atgaivintų jūsų telefoną. Nes jūs tuo netikite – to tiesiog negali būti. Jūs nenešite telefono pas astrologą, kad jis pažiūrėtų į žvaigždes ir pasakytų, kada jis pasitaisys. Jūs nešate telefoną pas meistrą, profesionalą, kuris jį pataisys. Analogija yra su sveikata. Sveikata yra vienas iš brangiausių turtų. Antras brangiausias turtas yra laikas. Sveikata ir laikas absoliučiai nevertinami. Žmogus susirgęs kreipiasi į burtininkus, ekstrasensus, homeopatus, užkalbėtojus, bet ne į gydytojus, kurie šioje situacijoje yra profesionalai ir tikrai gali padėti. Homeopatijoje panaudojamas placebo efektas gydymui, dažniausiai kai to visai nereikėtų. Jei žmogaus sveikatos sutrikimai nežymūs, funkciniai, tai nėra grėsminga liga, ar ji nepažengusi, tai mes visi turime galimybę pasveikti savaime, bet tam nereikia jokio burtininko, ekstrasenso, energetiko ar homeopato. Tiesiog reikia pakeisti gyvenimo būdą. Galbūt sveikiau maitintis, daugiau pamiegoti, mažiau stresuoti, padidinti fizinį aktyvumą, surasti daugiau pozityvo, malonumų ir organizmas pats susitvarko. Jei liga rimta – placebinis efektas, besiremiantis tik tikėjimu, tikrai nepadės“, - pataria medikas.

Papildyta: Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. gegužės 14 d. įsakymu homeopatija įtraukta į licencijuojamų stacionarinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)