Tačiau jau kuris laikas dailiosios lyties atstovėms yra siūloma išeitis – ilgalaikio, arba kitaip permanentinio makiažo paslauga. Tad kokį variantą pasirinkti, siekiant įvairiapusiško patogumo bei grožio mūsų veido odai?

Patogi išeitis

Permanentinis arba ilgalaikis makiažas - tai procedūra, kai natūralūs moters veido bruožai paryškinami įvedant specialų pigmentą į viršutinį odos sluoksnį. Permanentinio makiažo meistrė Milda Koverovė pasakojo, jog procedūra pradedama konsultacija, kurios metu išsiaiškinama, kokie klientės lūkesčiai ar kokią problemą ji tikisi išspręsti. „Kitas žingsnis yra ezkizo piešimas, kai parenkama forma, spalva jos intesyvumas ir tik tuomet, kai klientė įvertinusi eskizą yra juo patenkinta, galime atlikti procedūrą”, - apie proceso eigą pasakojo specialistė.

Didžiausiu ilgalaikio makiažo privalumu meistrė įvardija patogumą: „Ryte nubundama jau su paryškintais antakiais, akimis ar lūpomis ir galite laisvą minutę skirti miegui ar kavos puodeliui“. Be to, specialistė įvardija vietas, kuriose nereikia vargintis dėl makiažo: „Tai patogu baseine, sporto klube, pirtyse, nes ilgalaikis makiažas nenubėga, o keliaujant galite pamiršti kai kurias kosmetikos priemones ir jaustis visada graži bei susitvarkiusi.”

Kiek laiko išsilaiko nepakitęs permanentinis makiažas, priklauso nuo žmogaus organizmo, atliktos technikos ir priežiūros: „Akių ir lūpų apvadai dažniausiai išsilaiko apie 2-3 metus, tačiau neatliekant korekcijų linijos pamažu blunka. Taip pat, kad atliktas makiažas ilgiau išliktų nepakitęs, rekomenduojama saikingai mėgautis saulės spinduliais, naudoti tinkamas priemones“.

Specialistė taip pat pabrėžė, kad visi procedūros metu naudojami pigmentai yra sertifikuoti pagal ES kosmetinę direktyvą ir juose nėra nuodingų dažų, sunkiųjų metalų ir aromatinių aminų, kurie gali turėti neigiamą poveikį moters organizmui.

Na, o situaciją, kai moters veidas keičiasi, sensta ir dėl to ilgalaikis makiažas gali deformuotis M. Koverovė pasakojo apgalvojanti iš anksto: „Atsižvelgiant į solidesnį moters amžių iš karto piešiame šiek tiek pakeltą antakį ar paryškiname, suvienodiname išblukusią lūpų kontūro spalvą“.

Ilgalaikio makiažo meistrė pastebinti, kad brandesnio amžiaus moterys šia procedūra siekia paryškinti veido bruožus ar paslėpti trūkumus. Tačiau jaunesnės klientės procedūrą darosi labiau vejamos mados. „Norėčiau priminti, kad jausnystės grožio nereikėtų slėpti po makiažu“, - savo mintis užbaigė specialistė.

Besikeičiantys norai

Jau penkerius metus vizažiste dirbanti bei vizažo meno mokanti kitus Monika Briunytė ilgalaikį makiažą vertina skeptiškai: „Nei pati norėčiau, nei kam kitam linkėčiau visą gyvenimą vaikščioti su ta pačia šukuosena, rūbais ar, šiuo atveju, makiažu“.

Vizažistės pastebi, kad kai kuriais atvejais permanentinis makiažas išsilaiko 3-5 metus, o moters veidas per šį laikotarpį dažniausiai linkęs keistis.

Vizažo meistrė pasakoja pastebinti ir kitus ilgalaikio makiažo minusus: „Ilgalaikiame makiaže dažniausiai vyrauja aštrios linijos, kontūrai, o jie atliekant paprastą makiažą yra sunkiau šešėliuojami. Ilgalaikiai lūpų apvadai dažniausiai būna horizontalių linijų, kurie vizualiai siaurina lūpas ir daugelį moterų sendina“. Dirbdama M. Briunytė pastebi, kad ir ilgalaikio makiažo akių apvadas dažnai tarsi „skraido“ virš blakstienų linijos ir palieka tuščią erdvę, o antakių atspalviai būna netinkami ir sukuria netikrumo efektą.

Vienintelis ilgalaikio makiažo pliusas, kurį įžvelgia visažistė yra tai, kad kurį laiką nereikia pirkti tam tikrų makiažo priemonių bei galima kasdien sutaupyti laiko. Tačiau ir šiuose dalykuose specialistė pastebi trūkumų: „Bendraudama su klientėmis suprantu, kad daugiau nei pusė moterų po ilgalaikio makiažo procedūros antakius vis tiek patvarko kasdienio makiažo produktais“.

Kasdienio makiažo naudos M.Briunytė įžvelgia daug daugiau: „Moteris nesivaržydama turi laisvę kada ir kaip nori pasidažyti, keisti stilių, įvaizdį – toks makiažas neįpareigoja“.

Kaip teigia vizažistė, ir pats dažymosi procesas daugeliui yra maloni, padedanti atsipalaiduoti procedūra. Vienintelį ir didžiausią kasdienio makiažo minusą specialistė įvardija tai, kad dažniausiai tenka jį nusivalyti, kai jau esi labai pavargusi.

Na, o įprasto makiažo kenksmingumą galime pastebėti tik tuo atveju, kai atsiranda alergija dėl makiažo priemonių. Tačiau tai dažniausiai nutinka žmonėms, kurie yra alergiški ir kitiems dalykams: maistui, chemijai, aplinkai ar tiems patiems ilgalaikio makiažo pigmentams. Visus kitus atvejus, kai užsikemša poros ar atsiranda spuogeliai specialistė įvardija kaip pačių moterų klaidą:

„Tai netinkamos higienos pasekmė, kai pavyzdžiui makiažo šepetėliai netinkamai prižiūrimi ar tiesiog neteisingai nuvalomas makiažas ir prausiama oda – dažnai pasirenkamos priemonės, kurios ne nuvalo, o tik išsausina odai reikalingą riebalinį sluoksnį. Deja, bet Lietuvoje švietimo apie tai nėra ir kiekviena apie tinkamą odos priežiūrą turi mokytis asmeniškai“.

Verta apgalvoti

Gydytoja dermatologė Eglė Drukteinienė vienareikšmiškai nelinkusi girti nei vieno, nei kito gražinimosi būdo: „Jei nėra jokios alergijos kosmetikai, tai puikiai tinka kasdienis makiažas, nes vieną dieną gali atrodyti vienaip, kitą – kitaip“. Svarbiausia, ką dermatologė pabrėžia kasdien dažantis, jog reikia vakare reikia kruopščiai nusivalyti odą.

Tokiu atveju, jei moteris pastebi alergiją kosmetikos produktams arba veido bruožai yra labai neryškūs, nelygūs, specialistė linkusi pritarti ilgalaikio makiažo procedūrai: „Tai labai patogu išėjus iš dušo ar išlipus iš jūros, kai makiažas nenusiplauna, o be to, atlikus ilgalaikį makiažą dažniausiai alerginė reakcija nepasireiškia“.

Tačiau prieš apsisprendžiant darytis permanentinį makiažą moteris, anot dermatologės, turėtų labai gerai apgalvoti, nes makiažo efektas bus ilgalaikis: „Jį pašalinti yra labai sunku, jis neišnyksta po keletos metų, o net pasitaiko atvejų, kai pakeičia spalvą, deformuojasi ar nuo pat pradžių moters netenkina padaryta forma“.

Be to, specialistė atkreipia dėmesį į tai, kad atsiradus ilgalaikio makiažo procedūrai, buvo tikinama, jog po trijų ar penkerių metų atliktos procedūros efektas išnyks, tačiau kaip rodo praktika, tai įvyksta ne visada. „Kai kur teigiama, kad permanentinis makiažas yra kaip tatuiruotė ir ją galima panaikinti lazeriu, tačiau dirbdama pastebiu, kad šie lazeriai ne visada gali išnaikinti ilgalaikį makiažą, nes pastarasis nuo tatuiruočių savo prigimtimi šiek tiek skiriasi”, - apie galimus padarinius atviravo gydytoja dermatologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)