Pacientams reikalingas kompensuojamas medicinos pagalbos priemones galės išrašyti bendrosios praktikos, bendruomenės, išplėstinės praktikos slaugytojos ir slaugytojos diabetologės. Naujovė įsigalios artimiausiu metu, kuomet gydymo įstaigos ir Valstybinė ligonių kasa baigs derinti technines specialistų elektroninio identifikavimo detales, trečiadienį informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, ši naujovė leis ne tik taupyti pacientų bei gydytojų laiką, bet ir didinti paslaugų prieinamumą, jų kokybę.

„Neabejoju, kad toks sprendimas leis mažinti pacientų eiles, taupys visų laiką, gerins paslaugų kokybę ir įves tvarką gydytojų bei slaugytojų pareiginėse funkcijose. Juk slaugytojos ir iki šiol dažniausiai išrašinėdavo receptus, siuntimus, todėl jos ir toliau galės puikiai atlikti šiuos darbus, o gydytojai turės daugiau laiko tiesiogiai bendrauti su pacientais“, – sako sveikatos apsaugos ministrė.

Ministerija skaičiuoja, kad slaugytojai išrašys nuo 50 iki 80 proc. medicinos pagalbos priemonių receptų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)