Budinčią vaistinę išanuomojamose patalpose ligoninėje įkurdinti siūlęs tarybos narys Nerijus Cesiulis pirmadienį kreipėsi į miesto savivaldybės administracijos direktorių Vytautą Jastremską su prašymu peržiūrėti savivaldybės turimas patalpas ir patalpas, kurias administruoja savivaldybės valdomos įstaigos, kurias būtų galima nuomoti būtent šitam tikslui.

„Visame regione nėra budinčios vaistinės. Jeigu atsitinka bėda, kažką suskausta, o vaistų namuose žmogus neturi, galimybė jų įsigyti yra tik Kaune, kur yra artimiausia budinti vaistinė. Žinoma, galima kreiptis į medikus, į Alytaus ligoninės priėmimo skyrių, bet dėl galvos skausmo ar pykinimo kviestis greitąją medicinos pagalbą į namus, trukdyti medikus, kai galbūt kažkam tikrai gyvybiškai reikia greitosios medicinos pagalbos, yra netikslinga ir nėra labai etiška“, - kalbėjo N. Cesiulis.

Anot jo, miesto savivaldybė verslininkams, kurie norėtų vykdyti veiklą ištisą parą, turėtų padėti. Pavyzdžiui, patalpas nuomoti už simbolinį vieną euro centą arba kompensuoti elektros ar kitas išlaidas.

„Manau, kad savivaldybei skyrus dotaciją ir verslo pastangomis budinčią vaistinę atgaivinti Alytuje tikrai galima“, - sakė N. Cesiulis.

Jo nuomonei pritaria ir portalo alytusplius.lt kalbinti alytiškiai. „Būtinai reikia. Gerai, kol viskas gerai, bet jeigu atsitiktų nelaimė, vienintelis kelias – kreiptis į ligoninės priimamąjį, kur tikrai ne visuomet medikai džiaugiasi, kai tenka priimti žmogų su menkais negalavimais, kai tuo pat metu yra ir labai sunkių ligonių“, - sakė alytiškė Laima.

Kita moteris teigė, kad tokio dydžio miestui budinčią vaistinę turėti privalu, nes kartais prireikia vaistų vakare ar naktį, o galimybės jų įsigyti šiuo metu nėra.

Du mažamečius vaikus auginanti alytiškė prisipažino, kad vaistų, netikėtai sukarščiavus vaikui, kartais prireikia ir naktį, todėl budinti vaistinė tokiu atveju būtų tikras išsigelbėjimas.

Pensinio amžiaus Jonas sakė, kad jis tokios vaistinės nepasigenda, nes visus reikalingus vaistus nusiperka iš anksto, o pasijutęs blogai išsikviečia greitąją medicinos pagalbą.

Alytaus miesto tarybos narys N. Cesiulis, pasiūlęs svarstyti galimybę Alytuje atgaivinti budinčią vaistinę, teigė, kad ir pats atlikęs apklausą įsitikino, jog visą parą dirbanti vaistinė alytiškiams yra reikalinga.

Kokios patalpos bus pasiūlytos kaip tinkamos visą parą budinčiai vaistinei turėtų paaiškėti kitą savaitę.