Nauja britų farmacijos kompanijos programėlė šį teiginį labai gražiai vizualizuoja - suvedus informaciją, kiek parterių (kokios lyties ir kokio amžiaus) turėjote, pateikiamas išties šokiruojantis rezultatas. Rezultatas, priverčiantis dar kartą susimąstyti apie saugius lytinius santykius, kurie baigiasi ne tik ne visada pageidaujamu nėštumu, tačiau ir lytiškai plintančiomis ligomis.

Testą galite atlikti čia.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras primena, kad lytiškai plintančiomis infekcijomis (toliau – LPI) dažniausiai užsikrečiama lytinių santykių (vaginalinių, oralinių arba analinių) metu.

Dauguma LPI (sifilis, gonorėja, chlamidiozė ir kt.) yra pagydomos. Virusų sukeliamos infekcijos (ŽIV infekcija, herpesas, genitalijų karpos ir kt.) yra lėtinės ir neišgydomos, tačiau jų eigą galima kontroliuoti.

Užsikrėtus LPI, ligos požymiai ne visada atsiranda iš karto. Kartais jie pasireiškia po savaitės, mėnesio ar ilgesnio laiko, o kartais požymių visai nebūna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)