Protrūkio metu šia infekcija susirgo 30 asmenų: 21 - Kauno miesto, septyni - Kauno rajono ir du - Jonavos rajono gyventojai. 25 susirgimo tymais atvejai patvirtinti laboratoriškai, du atvejai patvirtinti kliniškai ir epidemiologiškai, trys atvejai patvirtinti tik pagal klinikinę ligos eigą.

11 susirgusiųjų tymais pasveiko, 19 išsivystė įvairios komplikacijos: pneumonija, dehidratacija, bronchitas, tracheobronchitas, otitas, konjunktyvitas ir kt.

Tarp susirgusiųjų buvo trys kūdikiai. Septyni susirgusieji buvo skiepyti viena tymų vakcinos doze prieš 30 ir daugiau metų, septyni neskiepyti, 16 negalėjo patvirtinti, kad buvo skiepyti nuo tymų ir ar jais sirgo vaikystėje.

Kauno apskrityje susirgimų tymais registruota daugiausia, tačiau sergančiųjų šia liga buvo ir Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Utenos apskrityse.

Tymai - ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Tymai buvo ir iki šiol yra viena dažniausių mirčių priežasčių tarp visų vakcinomis kontroliuojamų ligų.

Specialistų teigimu, vienintelė apsaugos priemonė nuo tymų yra skiepai. Būtina pasiskiepyti dviem vakcinos dozėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)