„Pastebėjau, kad nebeveikia puslapis pincetas.lt. Spustelėjus šį adresą, atsidaro Tarpvalstybinės sveikatos priežiūros nacionalinio kontaktinio centro puslapis, kuris neturi nieko bendro su gydymo įstaigų ir gydytojų reitingavimu. Labai gaila, kad nebėra galimybės pasinaudoti ankstesniu puslapiu, nes kaip tik šiuo metu renkamės gydytoją. Galbūt ši informacija bus aktuali straipsniui ar diskusijai“, - rašė skaitytoja.

Susisiekus su minėtu kontaktiniu centru atsakymo gauti nepavyko. Buvo pasiūlyta kreiptis į VŠĮ „Sveikos mintys“ vadovą ir pincetas.lt įkūrėją Mindaugą Žiuką, mat apie jokį peradresavimą kontaktiniam centrui nėra žinoma. Su M. Žiuku susisiekti dar nepavyko.

Lietuvos Respublikoje Tarpvalstybinės sveikatos priežiūros nacionalinio kontaktinio centro funkcijos yra priskirtos Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos bei Valstybinei ligonių kasai. Nei viena, nei kita įstaiga negalėjo pasakyti, nuo kada pincetas.lt lankytojai nukreipiami nauju adresu.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus ir „Žinių radijo“ laidoje praėjusiais metais M. Žiuras pasakojo, kodėl įkūrė svetainę pincetas.lt.

„Na, jis niekuo nesusijęs su korupcija. Jis yra skirtas tam, kad padėtų pacientams, kad padėtų žmonėms, susirgusiems ar nesusirgusiems, pasirinkti gydytoją. Portale apsilanko apie 40 tūkst. unikalių vartotojų per mėnesį“.

Dar anksčiau jis teigė, kad viešumas sveikatos sistemoje dar nėra užtikrinamas, todėl gydytojo ir gydymo įstaigos pasirinkimas dažnai priklauso nuo sklindančių gandų, o ne objektyvaus gydytojų veiklos įvertinimo.

Papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)