„Žmogus gali sau padėti, bet jis turi žinoti, kaip. Gydytojo priedermė ne išgydyti pacientą, o jį šviesti. Pavyzdžiui, mano klinikos koncepcija labai paprasta: suteikti žmogui žinių, ką jis turi daryti, parodyti jo problematines grandis“, - laidoje „Mano sveikata“ kalbėjo J. Girskis.

Jis pasakojo, kad jauni žmonės eina į sporto klubą ir galvoja, kad jie gerina savo sveikatą, nors taip iš tiesų nėra.

„Nuėję į sporto klubą, jie net nežino, kokias raumenų grupe reikia stiprinti. Sporto klubo instruktorius, kokio lygio jis bebūtų, į žmogų žvelgia visai kitu rakursu. Jis jį mato per gražius raumenis, gražiai nuaugusį kūną, o gydytojas jau žiūri kitus parametrus“, - kalbėjo gydytojas.

Pašnekovas nurodė, kad sporto klube niekas netestuoja klientų raumenų grupių, nes tam jūsų raumenų reikalingas medicininis išsilavinimas. Tada, kalba J. Girskis, žmonėms dažnai paskiriami netinkami pratimai, ir taip jiems atsiranda problemų. Gydytojas sako nenustembantis, kad žmogus, po pusės metų sporto klubo lankymo, eina pas gydytojus skųstis dėl skausmų dėl neteisingo sportavimo.

„Mes, gydytojai, ir sakome: kada imatės bet kokios veiklos, turite ateiti i pasižiūrėti, ar kūne yra tvarka. (...) Negi žmogui sunku per trejus metus nueiti pas gydytoją ir pasitikrinti raumenų, kaulų sistemą, kad gydytojas tą žmogų pakreiptų teisinga linkme? Nematau problemos“, - kalbėjo J. Girskis.

Laida „Mano sveikata“ transliuojama šeštadieniais 11.05 val.