„Kiekvienas atlygio už kraują neprašantis ir savanoriškai kraujo sergantiems dovanojantis asmuo visuomet gauna simbolinę padėką - gali pasirinkti, ar nori bilieto į kino teatrą, ar raktų pakabuko, ar kitos dovanėlės. Na, o dabar mes pagaminome praktiškus ir stilingus drobinius maišelius bei puodelius, kuriuos puošia garsios menininkės iliustracija. Šie suvenyrai, kaip mūsų padėka, bus skirti neatlygintiniems donorams, savanoriams, visiems, kurie realiais darbais kasdien padeda sergantiems žmonėms. Tikiu, kad šie išskirtiniai menininkės darbai bus įvertinti mūsų donorų ir padės dar labiau atkreipti dėmesį į labai aktualią kraujo donorystę“ - sako Nacionalinio kraujo centro direktorė Joana Bikulčienė.

Įvairiais renginiais ir akcijomis garsėjanti bei didelės patirties puodelių dekoravime turinti Nomeda Marčėnaitė sako, kad jai malonu prisidėti prie kilnius tikslus puoselėjančių idėjų. Socialinės akcijos padeda atkreipti dėmesį į nelaimes ar bėdas ir sutelkti žmones bendram tikslui – padėti žmogui.
„Kurdama šį piešinį galvojau apie sergantį žmogų ir pagalbą jam. Mano iliustracija simbolizuoja takoskyrą tarp sveikatos ir nesveikatos, žmonių sąjungą, kai sveikas žmogus padeda įveikti ligą. Toks dviejų žmonių sąlytis labai svarbus ir prasmingas.“ – teigia Nomeda Marčėnaitė. 

Menininkė sako, kad labai simboliška, jog kuriant šią iliustraciją jos artimajam staiga prireikė kraujo perpylimo. „Deja, tokios netikėtos situacijos aiškiai parodo, kad niekas nėra apsaugotas nuo nelaimių. Jos gali ištikti bet kada.“

Pirmuosius drobinius maišelius ir puodelius kraujo donorams dovanos pati autorė. Jau šį penktadienį, rugpjūčio 14 dieną, nuo 12 iki 13 valandos, Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje veikiančiame Nacionalinio kraujo centro padalinyje visi kraujo paaukoję žmonės ne tik gaus šias specialias dovanas, bet ir turės galimybę pabendrauti su pačia menininke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)