Sviestas

Nors gaminamas iš pasterizuoto pieno, sviestas gali ir turi būti laikomas spintelėje kelias dienas (jei pasūdytas, dar ilgiau). Baiminatės, kad gali sugesti? Tada išimkite iš šaldytuvo po nedidelį gabalėlį ir laikykite spintelėje.

Melionai

Neprapjautus melionus reikia palikti toliau nokti. Vienintelė išimtis – vėlyvieji melionai, nuskinti jie nebenoksta, tad juos drąsiai galite dėti į šaldytuvą.

Pomidorai

Kaip ir melionai, pomidorai kambario temperatūroje toliau noksta. Jei baiminatės, kad per daug nesuminkštėtų, žinoma, galite dėti į šaldytuvą. Bet dar geriau – iš karto suvalgyti.

Bulvės

Šaldytuve bulvėse esantis krakmolas virsta cukrumi, tad bulvės pasidaro salsvos, rupios. Laikykite bulves popieriniame maišelyje tamsioje, vėsioje vietoje.

Svogūnai

Svogūnai šaldytuve gaminant virsta lipnia koše.

Duona

Šaldytuve duona išdžiūsta, sueižėja. Laikykite duoną duoninėje maždaug savaitę arba užšaldykite šaldiklyje ir laikykite tris mėnesius.

Medus

Šaltyje medus greičiau susikristalizuoja. O kas nori susikristalizavusio medaus ramunėlių arbatoje.

Kava

Maltos kavos pupelės sugeria visus kvapus šaldytuve. Žuvies skonio kava?.. Fe. Laikykite kavą spintelėje arba užšaldykite, jei norite palaikyti ją ilgiau.

Bazilikai

Šaltyje bazilikai apvysta, be to, sugeria kitus kvapus. Geriau laikykite juos pamerktus į stiklinę ant spintelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)