Sviestas
Nors gaminamas iš pasterizuoto pieno, sviestas gali ir turi būti laikomas spintelėje kelias dienas (jei pasūdytas, dar ilgiau). Baiminatės, kad gali sugesti? Tada išimkite iš šaldytuvo po nedidelį gabalėlį ir laikykite spintelėje.
Melionai
Neprapjautus melionus reikia palikti toliau nokti. Vienintelė išimtis – vėlyvieji melionai, nuskinti jie nebenoksta, tad juos drąsiai galite dėti į šaldytuvą.
Pomidorai
Kaip ir melionai, pomidorai kambario temperatūroje toliau noksta. Jei baiminatės, kad per daug nesuminkštėtų, žinoma, galite dėti į šaldytuvą. Bet dar geriau – iš karto suvalgyti.
Šaldytuve bulvėse esantis krakmolas virsta cukrumi, tad bulvės pasidaro salsvos, rupios. Laikykite bulves popieriniame maišelyje tamsioje, vėsioje vietoje.
Svogūnai
Svogūnai šaldytuve gaminant virsta lipnia koše.
Duona
Šaldytuve duona išdžiūsta, sueižėja. Laikykite duoną duoninėje maždaug savaitę arba užšaldykite šaldiklyje ir laikykite tris mėnesius.
Medus
Šaltyje medus greičiau susikristalizuoja. O kas nori susikristalizavusio medaus ramunėlių arbatoje.
Kava
Maltos kavos pupelės sugeria visus kvapus šaldytuve. Žuvies skonio kava?.. Fe. Laikykite kavą spintelėje arba užšaldykite, jei norite palaikyti ją ilgiau.
Bazilikai
Šaltyje bazilikai apvysta, be to, sugeria kitus kvapus. Geriau laikykite juos pamerktus į stiklinę ant spintelės.