Špinatai, lapiniai kopūstai, garstyčių lapai ir kitos lapinės daržovės gali padėti sulėtinti atminties silpnėjimo procesą. Tokią išvadą padarė Rush universiteto medicinos centro mokslininkų komanda. Ištyrę žaliose lapinėse daržovėse esančias maistingąsias medžiagas mokslininkai padarė išvadą, kad vitaminas K lėtina mąstymo gebėjimų silpnėjimo procesą, rašo dnaindia.com. 

„Atminties prastėjimas ir silpnėjantys mąstymo gebėjimai – viena didžiausių senstančių žmonių baimių“, - patikino tyrimą atlikusios mokslininkų komandos vadovė Martha Clare Morris. Taip pat ji pridūrė, kad didesnio žalių lapinių daržovių kiekio vartojimas – labai paprastas, visiems prieinamas neinvazinis būdas apsaugoti smegenis nuo Alzheimerio ligos ir silpnaprotystės.

Apie penkerius metus daugiau nei 950 garbaus amžiaus asmenų mitybą ir mąstymo gebėjimus tyrę mokslininkai pastebėjo, kad mąstymo gebėjimų silpnėjimo sulėtėjimas buvo akivaizdus tais atvejais, kai tiriamieji vartojo daug žalių lapinių daržovių. Nustatyta, kad vieną ar du kartus per dieną šių daržovių valgiusieji pagal mąstymo gebėjimus yra 11 metų jaunesni už tuos, kurie šių daržovių nevartojo. 

Ištyrę žalių lapinių daržovių sudėtyje esančias maistingąsias medžiagas mokslininkai nustatė, kad naudingiausi smegenims yra vitaminas K, liuteinas, folio rūgštis ir beta karotenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)