Tačiau likę iš mūsų? Veikiausiai nedaug yra žmonių, kurie nenorėtų pakoreguoti savo gyvenimo būdo ir savo gyvenimą įsivaizduoti šiek tiek kitaip. Mums atrodo, kad padarytume bet ką, kad tik sulauktume sėkmės karjeroje, būtume geresnės sveikatos, turėtume dailesnį kūną ir aštresnį protą. 

Tačiau intensyvios dietos, valandų valandos sporto salėje ar net kelionė į Vanuatu, kur galėtume tapti profesionaliais saulės garbintojais, gerokai peržengia mūsų kasdienes galimybes.
Laimė, yra būdų, kurių galima griebtis jau dabar, rašo msn.com. Jie beveik nieko nekainuoja ir reikalauja tik 5 minučių ar dar mažiau, tačiau jie gali turėti didelį poveikį jūsų bendrai savijautai. Kiekvieną rytą pradėkite nuo šių itin greitų ritualų ir pasiruoškite raškyti jų vaisius.   

1. Pasižymėkite laiką, kada prabudote. 

Nes: tai dvigubai sustiprina jūsų protines galias. 

Ar jus pažadino žadintuvas, ar prabudote savaime, užsirašykite tikslų laiką, kada pramerkėte akis. Po savaitės išveskite vidutinį savo prabudimo laiką ir pagal jį suplanuokite, kelintą reikia gultis. Jūsų tikslas – miegoti ne trumpiau kaip septynias valandas. Neseniai ispanų atliktas tyrimas parodė, kad miegant trumpiau kaip šešias valandas arba ilgiau kaip aštuonias valandas, vyresniems kaip 65 metų žmonėms 2,6 karto padidėja kognityvinių sutrikimų rizika. 

2. Apsiribokite vienu puodeliu kavos. 

Nes: tai pagerina seksualines funkcijas. 

Naujas Teksaso universiteto Sveikatos mokslų centro Hjustone tyrimas parodė, kad vyrai, per dieną suvartodavę 85 – 170 miligramų kofeino, 42 proc. rečiau susidurdavo su erekcijos sutrikimais. Standartinis puodelis kavos turi maždaug 95 mg kofeino. Tačiau peržengus dviejų puodelių ribą, kofeino nauda pradeda blėsti. Tų, kurie suvartodavo 171 – 303 mg kofeino per dieną, būdavo apsaugoti mažiau. 

3. Būkite lauke. 

Nes: tai neutralizuoja jūsų riebalų genus. 

Žurnale „Plos One“ pasirodžiusi studija nustatė, kad tiesioginiai saulės spinduliai nuo 8 val. iki 12 val. sumažindavo antsvorio riziką, nepaisant žmogaus aktyvumo lygio, kalorijų kiekio ir netgi amžiaus. Mokslininkai mano, kad saulės šviesa sinchronizuojasi su medžiagų apykaitos procesais ir užblokuoja riebalų kaupimo genus.   

Nes: tai degina riebalų atsargas. 

Netgi trumputė treniruotė prieš jūsų pusryčius sudegins kalorijas kur kas efektyviau negu tipiška vakaro treniruotė. Kadangi sportuosite „paskubintu“ režimu, jūsų organizmas griebsis energijos atsargų ir turės deginti riebaliukus, kad galėtume judėti. Tokia rytinė treniruotė suaktyvins riebalų deginimą visai dienai. 


5. Čiupkite saują graikinių riešutų. 

Kramsnokite šiuos riešutus išeidami iš namų. Smegenų formos graikiniai riešutai turi daugiau omega-3 riebiųjų rūgščių negu lašiša, daugiau polifenolių negu raudonas vynas bei didelę dozę baltymų ir skaidulų. Tai visų riešutų karaliai. Žurnale „Journal of the American College of Nutrition“ pasirodžiusi studija rodo, kad riešutus valgę žmonės sumažino savo kūno masės indeksą ir juosmens apimtį. 

Papildomas patarimas: atidžiai tikrinkite savo avižinių dribsnių sudėtį. 

Nes: tai padės išvengti energijos nuosmukių. 

Jeigu rytais valgote avižinę košę, atidžiai patikrinkite avižinių dribsnių sudėtį ir maistinę vertę. „Vaisių ir grietinėlės“ skonio košės gali turėti perpus mažiau skaidulų ir didžiulį kiekį cukraus bei transriebalų. Vadovaukitės taisykle, kad tikrai sveikuose avižiniuose dribsniuose turi būti ne daugiau kaip 8 g cukraus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)