Patarimas per karščius gerti daugiau vandens akivaizdus. Pasirūpinkite, kad karštą dieną visur turėtumėte pakankamą kiekį vandens, nes prakaituojant netenkama daugiau skysčių. 

Arbūzai ne tik skanūs, tačiau taip pat yra ir tobulas pasirinkimas iškyloms. Arbūzuose daug likopeno, padedančio organizmui išvengti kenksmingo saulės spindulių poveikio. 

Salotų lapų, agurkų, salierų ir ridikėlių sudėtyje vandens yra per 95 proc., taigi valgydami šias daržoves karštą dieną nesunkiai gausite rekomenduojamą aštuonių vandens stiklinių paros normą, organizmui užteks drėgmės ir jis bus atvėsintas.   

Venkite alkoholio 

Nors gali atrodyti, kad nuostabi iškyla su buteliu mėgstamo vyno – puikus būdas leisti laiką karštą dieną, nederėtų pamiršti, kad alkoholis paspartina dehidrataciją, ypač tada, kai oro temperatūra šokteli itin aukštai. 

Venkite mangų, pankolių, artišokų ir šparagų

Kaip ir alkoholis mangai – šlapimą varantis produktas, todėl šių vaisių per karščius taip pat derėtų vengti. Taip pat valgyti nepatartina pankolių, artišokų ir šparagų. 

Venkite mėsos 

Dauguma vos saulei pasirodžius traukia kepsninę, nors karštą dieną to derėtų kaip tik vengti. Mėsoje esančių baltymų virškinimui reikia daug energijos, o organizme prasideda termogenezės procesas. 

Tokiomis dienomis rekomenduojama vartoti angliavandenių turinčių produktų. 

„Baltymams skaidyti reikia 50-100 proc. daugiau energijos nei angliavandeniams, todėl nepatartina per karščius valgyti mėsos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)