Valstybinė ligonių kasa (VLK) informavo, kad pacientai, kurie nori kojų protezus gauti nemokamai, t.y. kompensuojamus PSDF lėšomis, turėtų būti budrūs ir nebesikreipti į šią įmonę. Jiems reikėtų rinktis kitą įmonę, kuri gamina analogiškus gaminius.

„Jei vis tik jie kreiptųsi į šią įmonę prašydami pagaminti kojų protezus, jie nebegalėtų tikėtis valstybės kompensacijos už šiuos gaminius. Už juos reikėtų susimokėti patiems, nes šios įmonės gaminami kojų protezai nebėra kompensuojami PSDF lėšomis“, - nurodo VLK.

Sustabdyti įmonės veiklą visų kojų protezų gamyboje nuspręsta, nes nustatyta, kad dalis jų pagaminti iš neaiškios kilmės sudedamųjų dalių, kitų nebuvo galima panaudoti pagal paskirtį. Nepaisant to, įmonė už juos pageidavo gauti PSDF lėšų.

„Deja, šiuo atveju labiausiai nukentėjo pacientai, kurie veltui sugaišo laiką, laukdami, kol ši įmonė jiems pagamins reikiamus kojų protezus, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, yra netinkami naudoti. Pavyzdžiui, tikrinimo metu užfiksuoti du atvejai, kai žmonėms buvo reikalingi pilni kojų protezai abejoms kojoms, tačiau įmonė jiems pagamino tik pusės kojos dydžio protezus, su kuriais negalima vaikščioti“, - aiškina VLK.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms, VLK kreipėsi į Akreditavimo tarnybą, kuri priėmė sprendimą sustabdyti minėtos įmonės veiklą kojų protezų gamybos srityje.

Bendrovės „Ortopedijos paslaugų klinika“ vadovas Saulius Lazdauskas BNS sakė manantis, kad jo vadovaujamos bendrovės tiekiami kojų protezai buvo kokybiški.

„Su mūsų protezais viskas, pacientai yra visi patenkinti, galiu pasakyti, tik vyksta konkurencinė kova. Esmė tokia. Daugiau nieko nenorėčiau komentuoti“, – teigė S.Lazdauskas.

Jis pridūrė, kad bendrovė bandys užsitikrinti, kad jos gaminami protezai vėl būtų kompensuojami.

„Grynai buvo anonimas iš kažkur ištrauktas, taip vyksta konkurencinė kova. Yra blogai, kai didžiosios įmonės nori susidoroti su mažosiomis įmonėmis valstybinių instancijų dėka“, – sakė S.Lazdauksas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)