Aspergerio sindromą turinti moteris nufilmavo save, kai ją ištiko emocinė krizė ir ji pradėjo daužyti savo galvą. 

Kaip rašo „Huffington Post“, pamatęs, kad šeimininkė Danielle Jacobs akivaizdžiai yra nuliūdusi, ištikimasis ir specialiai apmokytas šuo Samsonas puolė gelbėti šeimininkę ir pasirūpino, kad ši stipriai nesusižeistų. 

„Štai taip atrodo Aspergerio sindromas. Tai atsitiko iš tikrųjų, man tikrai nėra lengva atsiverti ir pasidalinti tuo, kas su manimi vyksta nuolat“, - D. Jacobs rašo po internetinėje svetainėje „YouTube“ paskelbtu vaizdo įrašu. 

Moteris teigia, kad jos šuo moka atpažinti depresijos ir savęs žalojimo epizodus, tačiau jis nėra apmokytas šiuos požymius atpažinti tuo pačiu metu. 

Vis dėlto šuniui pavyko nustatyti šeimininkės būseną ir padėti jai nusiraminti. Samsonas baksnojo šeimininkę savo galva ir uždėjo savo letenas jai ant rankų, kad ji negalėtų savęs sužeisti.
„Išmokiau jį pastebėti depresinius ir savęs žalojimo epizodus, tačiau ne abu iš karto, tačiau jis pastebėjo‘ , - rašo moteris. 

„Atrodo, kad reakcija yra pavėluota, tačiau taip ir turėtų būti, nes atsigavus po emocinės krizės mane ištinka panikos ataka“, - patikino ji. 

Nieko nuostabaus, kad šis jautrus vaizdo įrašas peržiūrėtas jau beveik 2 mln. kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)