Ligoninė jau nusiuntė bandomuosius mėginius laboratorijai Prahoje, tikimasi gauti tyrimo rezultatus jau sekmadienį, teigia ligoninės atstovė spaudai Petra Stano Matasovska. Ji pabrėžė, kad paciento būklė šiuo metu stabili.

Slovakijos žiniasklaida praneša, kad vyras į ligoninę buvo atgabentas iš Zilinos miesto, nuo šalies sostinės į šiaurę nutolusio maždaug per 200 km. Šiame regione savo padalinį turi automobilių gamintoja „Kia Motors“, o į ligoninę patekęs vyras dirbo vienam iš Pietų Korėjos transporto sektoriaus milžinės subtiekėjų ir gyveno Zilinos mieste įsikūrusiame viešbutyje.

Viso Pietų Korėjoje mirtinu virusu nuo gegužės 20 d., kai buvo užregistruota pirmoji diagnozė, jau užsikrėtė 138 asmenys, iš jų mirė 14 žmonių.

Šiuo metu dėl viruso protrūkio Pietų Korėjoje uždaryta per 2 000 mokymo įstaigų, įskaitant 20 universitetų. Virusu infekuoti žmonės gydomi 35-iose šalies medicinos įstaigose.

Pietų Korėja praneša apie 15-ąją MERS protrūkio auką ir septynis naujus atvejus

Pietų Korėja sekmadienį pranešė, kad per Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromo (MERS) protrūkį mirė jau 15-tas žmogus ir kad protrūkiui plečiantis užsikrėtusiųjų jau yra 145, o viena didžiausių šalies ligoninių turėjo sustabdyti daugumos savo paslaugų teikimą.

Naujausia MERS auka yra 62 metų vyras, kuris sekmadienį po pietų mirė šalies pietuose esančiame Pusano uostamiestyje, pranešė šio miesto taryba.

Ši liga jam buvo diagnozuota birželio 7-ąją, po užsikrėtimo Seulo medicinos centre „Samsung“ – svarbioje ligoninėje ir daugiau kaip 70-ies atvejų epicentre.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį taip pat patvirtino septynis naujus užsikrėtimo MERS virusu atvejus, tarp jų – keturis atvejus ligoninėje „Samsung“. Tokiu būdu bendras užsikrėtimo atvejų visoje šalyje skaičius padidėjo iki 145.

Tarp septynių naujai užsikrėtusių žmonių yra greitosios pagalbos darbuotojas, kuris birželio 7 dieną padėjo nuvežti į ligoninę MERS sergantį žmogų.

Šeštadienį pareigūnai paskelbė, kad tas greitosios pagalbos automobilio vairuotojas, taip pat dalyvavęs pervežant tą pacientą, kuris po trijų dienų mirė, pasigavo MERS virusą.

Bendras karantino sąlygomis – valstybinėse įstaigose ar namuose – laikomų žmonių skaičius sekmadienį padidėjo daugiau kaip 800-ais iki 4 856.

Nuo MERS nėra jokių vaistų ar skiepų. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, mirtingumas nuo MERS yra maždaug 35 procentai.

Pirmasis užsikrėtimo MERS virusu atvejis Pietų Korėjoje buvo diagnozuotas gegužės 20 dieną – pacientui, kuris anksčiau lankėsi Saudo Arabijoje.

Tas 68 metų vyras pabuvojo keturiose gydymo įstaigose, kur užkrėtė kitus pacientus ir medikus, kol galiausiai buvo nustatyta jo liga.

Viena Pietų Korėjos ligoninė tapo maždaug pusės MERS atvejų šaltiniu

Viena iš Pietų Korėjos ligoninių sustabdė savo veiklą, po to kai buvo patvirtinta, kad institucija tapo maždaug pusės Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromo (MERS) atvejų šaltiniu. Apie tai praneša BBC.

„Samsung Medical Center“ sveikatos priežiūros institucijos Seule prezidentas sekmadienį viešai atsiprašė gyventojų. Savo ruožtu, sveikatos priežiūros tarnybų pareigūnai teigia užregistravę dar septynis ligos atvejus, todėl viso sergančiųjų MERS skaičius pakilo iki 145. Žinoma, kad nuo ligos jau žuvo 15 asmenų.

„Samsung Medical Center“ prezidentas Songas Jae-Hoonas reporteriams pranešė, kad ligoninė daugiau pacientų nebepriims ir taip stengsis išvengti užkrato plitimo tarp dabartinių ligonių ir medicinos personalo. Taip pat į ligoninę nebebus įleidžiami lankytojai, stabdomos neskubios operacijos.

„Apsiprašome už sukeltą nerimą, kai „Samsung Medical Center“ tapo MERS užkrato plitimo centru“, – teigia S. Jae-Hoonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)