Nuo šios ligos Pietų Korėjoje iš viso jau mirė devyni žmonės. Per pastarąsias tris savaites iš viso šalyje užregistruoti 122 ligos atvejai. Viena iš apsikrėtusiųjų – besilaukianti moteris, skelbia CNN.

Iš viso karantino sąlygomis įtariant ligą Pietų Korėjos ligoninėse laikomi 3800 žmonių. Skelbiama, kad dalies jų privalomasis karantino laikotarpis jau baigiasi, tad bus aiškinamasi, ar galima juos išleisti namo.Nustačius, kad nėra viruso nešiotojai, iš ligoninių jau buvo paleistas 641 žmogus.

Dėl susiklosčiusios sudėtingos situacijos Pietų Korėjos centrinis bankas netikėtai sumažino palūkanų normą – toks sprendimas priimtas baiminantis, kad MERS protrūkis sumenkins ekonomikos augimą ir vartojimą.

Pietų Korėja – vienintelė šalis už Saudo Arabijos ribų, kur fiksuojamas toks dramatiškas MERS protrūkis. Kaip teigia mokslininkai, gali būti, kad, prieš pažabojant viruso plitimą, ligos atvejų dar padaugės.

„Gali būti, kad artimiausiomis dienomis sulauksime dar daugiau naujų ligos atvejų. Svarbiausia, kad užsikrėtusieji viruso neperduotų kitiems“, – teigia Pasaulio sveikatos organizacijos atstovas, mokslų daktaras Peteris Benas Embarekas.

„Kai pavyks izoliuoti visus susirgusius, ligos atvejų skaičius ims mažėti“, – teigia atstovas.

Šiuo metu dėl MERS protrūkio Pietų Korėjos sostinės Kangnamo rajone prevenciniais tikslais uždaryta apie 2400 mokyklų ir vaikų darželių.

MERS užsikrėtusiojo pasakojimas: nebuvo taip baisu

Pareigūnai pabrėžia, kad faktas, jog ligos atvejų skaičius auga, dar nereiškia, kad virusas itin pavojingas.

Nors pasitaikė ir mirties atvejų, kai kurie užsikrėtusieji teigia praktiškai nepajutę jokių simptomų. Vienas MERS užsikrėtęs pacientas sutiko su žurnalistais pasidalinti savo patirtimi.

„Šiek tiek skaudėjo raumenis, bet tikrai ne taip smarkiai, kad reikėtų vaistų. Jeigu sergant gripu tokį skausmą vertinčiau septynetu, šiuo atveju jis siekė tris ar keturis. Mano atveju tikrai nebuvo labai blogai“, – teigia virusu užsikrėtęs gydytojas.

Specialistai pabrėžia, kad MERS yra pavojingiausias lėtinėmis ligomis sergantiems. Skelbiama, kad visi Pietų Korėjoje nuo MERS mirę žmonės sirgo itin sunkiomis ligomis – vėžiu, lėtinėmis širdies ligomis ir lėtinėmis plaučių ligomis.

Pietų Korėjos sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie 14 naujų siautėjančio Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromo (MERS) susirgimo atvejų, skelbia „Reuters“.

Viena iš pacienčių – nėščia moteris, kuri, kaip manoma, užsikrėtė virusu Seulo ligoninėje. Iš viso šalyje užregistruoti 122 atvejai.

Dėl viruso protrūkio buvo uždaryti 22 universitetai ir daugiau nei 2 400 mokyklų, dauguma jų Seule ir aplinkinėje Kiongio provincijoje.

Dėl situacijos šalyje savo vizitą į JAV atidėjo prezidentė Park Geun-hye.

„Prezidentė Pak Kin Hė nusprendė atidėti vizitą, kad galėtų padėti pažaboti MERS viruso protrūkį ir pasirūpinti visuomenės saugumu“, – nurodė prezidentės spaudos sekretorius.

Trečiadienį jungtinė Pietų Korėjos ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) misija mokyklas rekomendavo atidaryti.

Pirmą kartą Artimųjų Rytų respiracinis sindromas užfiksuotas 2012 metais Saudo Arabijoje. MERS koronavirusas priskiriamas prie tos pačios šeimos, kaip ir sunkaus ūminio respiracinio sindromo (SARS) sukėlėjas. SARS viruso mirtinas protrūkis kilo Kinijoje 2003 metais.

Kol kas nuo MERS nėra nei vakcinos, nei gydymo. PSO duomenimis, šio viruso mirtingumas siekia apie 35 proc.

Iš viso pasaulyje užregistruotas 1 271 užsikrėtimo MERS atvejis, 448 iš tų pacientų mirė.

Pietų Korėjoje galutinės stadijos plaučių vėžiu sirgęs vyras, kuriam buvo diagnozuotas Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromas (MERS), mirė ketvirtadienį ir tapo praeitą mėnesį prasidėjusio šios ligos protrūkio 10-ąją auka, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

65 metų vyras, kuriam MERS koronaviruso infekcija buvo diagnozuota birželio 7 dieną, buvo laikomas tame pačiame ligoninės skyriuje, kaip ir pacientas, kuriam vėliau nustatyta ta pati liga, sakoma ministerijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)