Pasak mokslininkų, kasdienė seksualinė kulminacija prostatos vėžio riziką sumažina 20 proc., rašo „International Business Times“.

Tyrime dalyvavo 32 tūkstančių sveikų, vyresnių nei 18 metų vyrų. Statistiškai, iš šio skaičiaus 4 tūkstančiai vyrų galiausiai suserga prostatos vėžiu, praneša „The Telegraph“. 40–49 metų vyrams, kurie bent 22 kartus per mėnesį patiria ejakuliaciją, gresia 20 proc. mažesnė šios ligos rizika nei tiems vyrams, kurie orgazmą patiria bent septynis kartus per mėnesį.

Prostatos vėžys yra dažniausia vėžio forma, kuria serga vyrai. Anot WebMD, šios rizika susirgti šia liga priklauso nuo amžiaus, rasės, mitybos pobūdžio, sergamumo istorijos šeimoje ir aktyvaus ar sėdimo gyvenimo būdo. Rizika gresia visiems vyrams – statistiškai, prostatos vėžys diagnozuojamas kas šeštam vyrui. Rizika išauga baltaodžiams vyrams sulaukus 50-ies metų, net jei jų šeimoje niekas šia liga nesirgo. O juodaodžiams vyrams ir tiems, kurių giminaičiai sirgo šia liga, rizika susirgti prostatos vėžiu išauga jau sulaukus 40-ies. Prostatos vėžys diagnozuojamas dviem trečdaliams vyresnių nei 65 metų vyrams.

Vertinant iš mitybos perspektyvos, didesnė rizika susirgti šia liga gresia vyrams, kurie reguliariai valgo mėsą ir pieno produktus, ir atvirkščiai – tiems, kurių kasdienę mitybą sudaro ryžiai, sojų produktai ir daržovės, tikimybė susirgti prostatos vėžiu yra mažesnė.

Tačiau dr. Jennifer Rider iš Harvardo medicinos mokyklos įspėjo, kad šios išvados pateiktos įvertinus stebėjimu pagrįstus duomenis. Ji įspėjo medikus, kad išvadas interpretuotų atsargiai.

Tyrimui vadovavusi dr. Marie-Elise Parent pabrėžė, kad šio tyrimo išvados jokiu būdu neskatina vyrų mylėtis su kuo daugiau moterų, ypač turint omeny ir kitus tyrimus, kuriuose rastas ryšys tarp sekso su daugeliu moterų ir mažesne rizika susirgti prostatos vėžiu. Viename tokiame tyrime, kurį atliko mokslininkai iš Monrealio universiteto, reziumuojama, kad vyrams, kurie mylėjosi su daugiau nei 20 moterų, prostatos vėžio rizika sumažėja 19 procentų.

Ankstesni tyrimai nurodo, kad ejakuliacija arba orgazmas sumažina prostatos vėžio riziką, nes iškrovos metu pašalinamos vėžį sukeliančios medžiagos. 

Vyrai, kurie neturi partnerės, orgazmą gali patirti masturbuodamiesi, bet tai gali prieštarauti kai kurių religijų, pavyzdžiui, Romos katalikų bažnyčios mokymui.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)