Reguliari higiena. Nemalonų prakaito kvapą sukelia odos paviršiuje esančios bakterijos, todėl norint to išvengti būtina laikytis reguliarios higienos. Ryte ir vakare nusiprauskite duše ar vonioje, o prieš apsidvelkdami drabužius leiskite kūnui visiškai išdžiūti. Beje, siekiant išvengti padidėjusio prakaitavimo rekomenduojama vengti sintetinių audinių – vietoje jų rinktis natūralios medvilnės ar šilko drabužius.

Subalansuota mityba. Ar žinojote, kad nesubalansuota mityba gali būti viena iš padidėjusio prakaitavimo priežasčių? Pasirodo, kad dažnas šokolado, kavos bei arbatos, taip pat aštrių produktų, kaip svogūnai ar česnakai, vartojimas skatina organizmo prakaitavimą. Štai aitriosioms paprikoms sudirginus skonio receptorius, mūsų smegenys siunčia karščio signalą organizmui, kuris ima prakaituoti. Siekiant išvengti padidėjusio prakaitavimo, patariama laikytis subalansuotos mitybos – saikingai vartoti daug kofeino turinčius bei aštrius produktus, aprūpinti organizmą jam reikalingais mineralais bei vitaminais.

Tinkamas priemonių nuo prakaitavimo pasirinkimas. Renkantis priemones nuo prakaitavimo svarbu atkreipti dėmesį ne tik į malonų kvapą, bet ir pagrindines jų funkcijas, tokias kaip efektyvi apsauga nuo prakaitavimo, odos drėkinimas. Taip pat, kad produktas nepaliktų žymių ant drabužių. Visuomet rinkitės tik jūsų poreikius geriausiai atitinkančias priemones.

Dezodorantas ar antiperspirantas? Daugelis žmonių kasdien naudoja dezodorantų produktus norėdami išvengti nemalonaus prakaito kvapo. O ar žinojote, kuo skiriasi dezodorantas ir antiperspirantas? Įprastų dezodorantų sudėtyje yra alkoholio ir kvapiųjų medžiagų, kurios padeda išvengti nemalonaus prakaito kvapo. Tuo tarpu antiperspirantai padeda kontroliuoti prakaitavimo intensyvumą. Net ir neturėdami savo sudėtyje alkoholio, antiperspirantai padeda ilgiau palaikyti gaivumo pojūtį.

Ar taisyklingai naudojate antiperspirantą? Priemones nuo prakaito patariama naudoti po to, kai nusiprausiate duše ar vonioje. Jos naudojamas ant sausos ir švarios odos, kad užtikrintų geriausią efektą ir apsaugotų nuo prakaitavimo ir nemalonaus kvapo. Jei juo naudositės ant nešvarios odos ar suprakaitavę, norimo efekto pasiekti nepavyks. Tokiu atveju rekomenduojama odą nuprausti, nušluostyti sausu rankšluosčius ir patepti ar papurkšti antiperspirantu.

Aktyvus gyvenimo būdas. Aktyviai judant kūnas išskiria šilumą ir ima prakaituoti, ypač, jei esate neįpratę reguliariai ir aktyviai judėti. Norėdami išvengti gausaus prakaitavimo ir prakaito dėmių ant drabužių – nuosekliai pratinkite organizmą judėti. Nepamirškite gerti pakankamą kiekį vandens ir įprastą dienotvarkę papildyti organizmui naudinga fizine veikla – pavyzdžiui, ilgu pasivaikščiojimu gryname ore. Po intensyvios fizinės veiklos, pasilepinkite šiltu dušu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)