DELFI dar visai neseniai rašė, kad išpuoselėto vyro mada traukiasi, užleisdama vietą miesto „medkirčiams“, kurie propaguoja gaivališką jėgą, patogumą, dažnai yra su išpuoselėta barzda, tatuiruotėmis ir kitais tradiciškai vyriškais laikomais atributais. Visgi realybė, panašu, kiek kitokia – lietuviai dar tik praveria grožio salonų duris. Didesnio aktyvumo tikimasi labiau atšilus orams ir prasidėjus tikrajam atostogų sezonui.

Mano, kad manikiūras – tai ryškiai lakuoti nagai

„Men vyrų grožio salono“ meistrė Živilė Jonevič pasakojo, kad stipriosios lyties fizinį grožį vis dar supa begalė stereotipų. Daugeliui vyrų esą vis dar trūksta elementarių žinių apie skirtingas procedūras, o grožio saloną gaubia mistikos rūkas.

„Vyrams grožio paslaugos dažniausiai asocijuojasi vien su plaukų kirpimu. Pastebime, kad vis daugiau vyrų domisi plaukų slinkimu, kaip su tuo kovoti. Tačiau apie manikiūrą bei pedikiūrą reikia daug kalbėti, daug aiškinti, kol įtikini, kuo jiems tai gali būti naudinga. Manikiūras jiems skamba moteriškai, apie pedikiūrą daugelis išvis negirdėję. Vyrai galvoja, kad tai spalvotas nagų lakavimas. Aiškini, kad čia pėdų odos, nagų priežiūra, tai jie žiūri į tave su nuostaba ir nepasitikėjimu. Iš visų mūsų klientų, gal tik kas dešimtas užsuka ne tik plaukų kirpimui“, - pasakojo Ž. Jonevič.

Moteris tikino, kad artėjant vasarai klientų kiek padaugėja, mat ruošiamasi atostogoms, atvirų batų sezonui. Tačiau apsilankiusį vyrą neretai dar tenka raminti, kad po manikiūro ar pedikiūro jo nagai neblizgės ir iš tolo nesignalizuos, kad jis ką tik po grožio procedūros.

Manikiūras vyrams
„Jei vyras pasidarys manikiūrą, tai jo nagai iš tolo tikrai neblizgės ir žmonės pirštais nebadys. Jei nenorima, tai tų nagų nepoliruojame, o tik tvarkingai apkerpame, sutvarkome odeles aplink nagą, vėliau daromas rankų masažas su specialiu kremu, pilingas“, - teigė grožio salono atstovė.

Jos teigimu, dažniausiai į saloną užsuka vyrai, kuriuos bent kiek pastūmėjo jų draugės, antrosios pusės.

„Daugiausiai ateina tie vyrai, kuriuos priverčia žmona ar draugė ir, pavyzdžiui, padovanoja kuponą. Ledai slenka, bet labai lėtai, tik moterys juos stumia. Išties buvo vyrų, kuriuos už rankos atvedė draugė į saloną. Konservatoriai tie mūsų vyrai.

Neseniai mūsų salone buvo vykdyta akcija, kai vyrui, atėjusiam apsikirpti, dovanojome manikiūrą. Net tada buvo vyrų, atsisakiusių šios procedūros. Čia požiūrio klausimas. Manau, daugiau pasiektume, jei tiesiog pakeistume tikruosius pavadinimus: vietoje manikiūras, sakytume, pavyzdžiui, rankų ir nagų sutvarkymas. Tada iškart jiems ramiau būtų. Moterims tik padovanok manikiūrą, eilės nusitęs už durų! Užsienyje, manau, kitaip yra, tačiau tikiu, kad požiūris keisis. Kol kas telieka vyrus protinti per moteris“, - juokėsi Ž. Jonevič.

Moteris pabrėžė, kad tvarkinga išvaizda suteikia pasitikėjimo savimi, leidžia geriau, užtikrinčiau jaustis.

Kartą apsilankę tampa reguliariais klientais

Tuo metu „Šeimos grožio centro“ direktorė Lina Kovzienė pasakojo sulaukianti vis daugiau klientų vyrų.

„Šiandien tai, kad vyras ateina darytis pedikiūro ar manikiūro, joks ne stebuklas. Ko negalėčiau pasakyti apie situaciją prieš ketverius metus – moterys į tokius vyrus dar kiek kreivokai pačios žiūrėjo. Anksčiau buvo manoma, kad tai - išskirtinai moteriškos procedūros, tačiau šiandien pažastų depiliacija, manikiūras ar pedikiūras jau nesukelia jokio nustebimo“, - tikino L. Kovzienė.
Jos teigimu, savo išvaizdai daugiau dėmesio skiria biurų darbuotojai, verslininkai. Jiems svarbu, kaip atrodo jų rankos, tad manikiūrą jie darosi reguliariai. Tačiau pirmą vizitą, pasirodo, vėl dažniausiai paskatina antrosios pusės.

„Būna, kad didesnėms progoms žmonos nuperka kuponą, mat kitaip vyro neprikalbina susitvarkyti. Kartą atėję dažniausiai jie ir tampa reguliarūs klientai, nes jiems patinka tas pojūtis, kai esi visiškai susitvarkęs, ne tik rūbus, bet ir kūną. Reikia save mylėti. Kai gerai atrodai, gerai ir jautiesi.

Jie atvyksta dukart per mėnesį, susitvarko nagus, kartą per mėnesį – pedikiūrą ar pažastų depiliaciją. Tiesa, ne nuo profesijos, o nuo požiūrio viskas priklauso. Yra buvę ir labiau susitvarkiusių statybininkų, kurių rankos geriau atrodė nei bankininko“, - teigė grožio salono atstovė.

Tiesa, vyrams procedūros atliekamos ne bendroje salėje, išlaikant privatumą.

J. Morkūnas: tai – elementari higiena

Renginių organizatorius, verslininkas ir laidų vedėjas Jogaila Morkūnas įsitikinęs, kad pažastų depiliacija, manikiūras ir pedikiūras – tiek pat būtinos procedūros kaip ir reguliarus apsilankymas pas kirpėją. Tiesa, yra procedūrų, kurių jis visgi nesiūlo.

Jogaila Morkūnas
„Mano manymu, tam tikri estetiniai epizodai yra būtini. Tuo, kad reikia eiti į kirpyklą ir skustis barzdą, panašu, jau niekas nesistebi. Tačiau manikiūras bei pedikiūras yra lygiai tokie pat svarbūs dalykai. Žinoma, yra ir epizodų, kai lazda jau perlenkiama. Pavyzdžiui, krūtinės plaukų ar bikini linijos depiliacija – tai man jau šiek tiek keista. Tačiau pas kosmetologę pasidaryti veido valymą, o ir reguliariai tvarkytis rankų nagus, man atrodo visiškai logiška.

Pagalvokite, kokią žinutę nešate, jei iš ausų ar nosies plaukai kyšo ar panagės pajuodusios? Tu iš tolo praneši, kad esi netvarkingas, tad nesitikėk, kad tavimi, ypač verslo srityje, labai pasitikės. Švarus, tvarkingas kostiumas, dailūs marškiniai, geras laikrodis praras vertę, jei pats nebūsite susitvarkęs. Turi būti balansas“, - sakė J. Morkūnas.

Jo teigimu, namie galioja vieni standartai, viešumoje – visiškai kiti.

„Namie gali ir smirdėti, ir būti apšepęs, tačiau viešumoje yra logiška būti tvarkingam visose srityse. Jei važiuoji ilsėtis, gulinėti prie baseino, estetiška būtų nusiskusti pažastis. Tiek tau patogiau, tiek kitiems maloniau. Mano suvokimu, tai yra reikalinga – tai elementariausia higiena“, - reziumavo vyriškis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)