Išgirdusi, kad serga krūties vėžiu, reta moteris pagalvoja, kad ši diagnozė gali tapti kvietimu į tatuiruočių pasaulį – bet kai kurioms nutinka būtent taip. Leidinyje „The Guardian“ paskelbto straipsnio autorė prisipažįsta turinti dvi nedideles tatuiruotes ant kairiosios krūties, pažyminčias vietas, kur per gydymo procedūrą buvo nukreiptas radioterapijos spindulys. Autorės teigimu, šios tatuiruotės yra to sunkaus meto atminimas.

Tačiau, rašo autorė, moterims, kurioms buvo atlikta masektomija arba krūtų pašalinimo operacija, tatuiruotės reiškia dar daugiau ir yra gerokai didesnės. Jos padeda ne tiek gydymo, kiek gijimo procese. Šią savaitę tatuiruočių meistras iš Darvino Australijoje paskelbė nuotraukas, kuriose užfiksuotos gėlėmis išpieštos krūtys. Taip moters, kuriai buvo pašalintos abi krūtys ir atlikta jų rekonstrukcija, randai virto meno kūriniu. Mažiau nei per parą šia nuotrauka buvo pasidalinta 14 tūkstančių kartų.

Krūtinės tatuiruotės

Moterims, kurios nusprendė atsisakyti rekonstrukcijos, tatuiruitė gali padėti kokybiškiau gyventi po masektomijos. Straipsnyje pateikiama Liz Howley iš Edinburgo istorija. 73 m. L. Howley masektomija buvo atlikta 2006 m. Po operacijos moteriai buvo sunku priimti savo kūną.

„Bjaurėjausi žvelgdama į save veidrodyje, man nepatikdavo, kai vyras žiūri į mane nuogą, – sako ji. – Vaizdas veidrodyje man nuolat primindavo tai, ką patyriau.“

Pamačiusi televizijos programą apie tatuiruotes, ji susimąstė, ar nepasijustų geriau, jei ir pati ryžtųsi taip pagražinti savo kūną. „Pasikalbėjau su gydytoju ir jis pasakė – žinoma, pirmyn, – pasakoja moteris. – Susiradau malonią tatuiruočių menininkę, kuri turėjo privatų kabinetą, ir ji man ištatuiravo gėles.“

Krūtinės tatuiruotės

Lizos teigimu, piešinys pakeitė jos gyvenimą. „Jis tikrai padėjo man pasijusti visiškai kitaip. Dabar man patinka mano krūtinė, aš ja didžiuojuosi, ji atrodo gražiai.“ Vėliau ji pasidarė dar vieną tatuiruotę – drugelį ant peties, o jos vyras iš solidarumo ant rankos išsitatuiravo užrašą „Elvis Presley“.

„Mes tikrai nesitikėjome, kad sulaukę septyniasdešimties praversime tatuiruočių salono duris,“ – šypsosi Liz.

Renea O’Grady, vadovaujanti tatuiruočių salonui „Old London Road Tattoos“ Kingstone prie Temzės, sako mėgstanti padėti moterims po krūtų vėžio operacijų. „Kai kurios moterys prašo tatuiruočių toje vietoje, kur buvo krūtis, kitos ateina po krūtų atkūrimo operacijos ir prašo ištatuiruoti spenelius, – pasakoja ji. – Paprastai tai būna paskutinis štrichas, po kurio jos vėl pasijunta normalios, ir gali gyventi toliau. Džiaugiuosi galėdama joms pagelbėti.“

Krūtinės tatuiruotės

59 m. Julie Perkins, gyvenanti Vest Vaikombe, Kente papasakojo, kad po abiejų krūtų šalinimo operacijos, kuri buvo atlikta 2012 metais, ant abiejų atkurtų krūtų ji išsitatuiravo spenelius.

„Atkurtos krūtys niekada nebus visiškai tokios pat, kaip natūralios, bet ištatuiravus spenelius jos bent atrodo panašiai, – sako ji. – Išsitatuiravusi spenelius jaučiuosi labiau pasitikinti savimi. Kaskart pažvelgusi į save veidrodyje pastebėdavau, kad trūksta spenelių, o dabar jie yra, ir aš jaučiuosi vėl normali.“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)