Kaip rašo cbsnews.com, moteris negalavimus pajuto Valentino dieną, o paskui labai sparčiai situacija blogėjo. „Tai baisiau nei gimdymas“, patikino moteris, nebegalėjusi valdyti kojų ir visos apatinės kūno dalies. Ji buvo atvežta į Brisbano ligoninę, kur jai skubos tvarka atlikta operacija

Paaiškėjo, kad infekciją sukėlė meticilinui atsparus auksinis stafilokokas (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA). Užkratas į jaunos moters organizmą pateko, kai ši pasinaudojo draugės makiažo šepetėliu, norėdama užmaskuoti atsiradusį spuogelį. 

„Vienintelis dalykas, su kuriuo galėjome tai susisieti, tai makiažo šepetėlis“, - patikino ji. „Draugė turėjo stafilokoko užkratą ant veido, o aš pasinaudojau jos šepetėliu. Net nenutuokiau, kad taip gali atsitikti, dalindavausi jais su draugėmis visada“, - patikino ji. 

Infekcija pažeidė moters stuburą, o gydytojai teigė, kad ji galbūt niekada nebegalės vaikščioti. Vis dėlto, 27-erių Jo Glichrist mėgina priešintis šioms liūdnoms prognozėms – pasitelkusi fizioterapiją ji mėgina stotis ant kojų.   

„Tai sunkiausia kova, kurią man yra tekę patirti“, - ji rašo „Facebook“. „Daug bemiegių naktų ir dienų, praleistų miegant. Daug vėmiau, išgyvenau didžiulį skausmą. Ašaros dėl nežinios, ašaros dėl visų incidentų. Man pasisekė, kad turiu stiprius raumenis“, - patirtimi dalijosi J. Gilchrist. 

Intensyvus gydymas ir terapija moteriai jau padėjo. J. Gilchrist praėjusią savaitę pasidalino vaizdo įrašu, kuriame lėtai judina kojas, atsistoja ir žengia keletą žingsnių fizioterapijos metu. „Kovojau, kad galėčiau dabar tai padaryti“, - rašo moteris. 

Dabar gydytojų prognozės jau optimistiškesnės. „Prieš dvi savaites jie man pasakė, kad galbūt galėsiu vaikščioti valandą ar dvi – galėsiu nueiti apsipirkti, nusiprausti ir išdžiaustyti skalbinius“, - pasakojo J. Gilchrist. „Esu dėl to laiminga. Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad nesitikėjau to“, - džiaugsmo neslėpė jauna moteris. 

Nors šis atvejis gali būti pavadintas retu nutikimu, sveikatos priežiūros atstovai įspėja dėl MRSA plitimo per asmeninės higienos priemones, pavyzdžiui, rankšluosčius ar skustukus, kuriais buvo liečiama užkrėsta oda. JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrai praneša, kad trečdalis JAV gyventojų turi stafilokoko bakteriją organizme, nors jiems nepasireiškia jokių simptomų, o apie 2 proc. gyventojų yra MRSA nešiotojai. 

Šios bakterijos dažnai sukelia infekcijos protrūkius tarp ligoninių pacientų, kurių imuninė sistema silpnesnė. Vis dėlto stafilokokas gali plisti ne tik ligoninėse. 

Pradiniai MRSA sukeltos infekcijos simptomai – paraudimu, patinimu ir skausmu pasireiškiantys odos uždegimai ir karščiavimas. Pažeistas odos plotas gali atrodyti karštesnis, toje vietoje gali būti apčiuopiamas pulsas. Bet kuris šiuos simptomus patyręs asmuo turėtų nedelsdamas nuplauti, sutvarstyti pažeistą odos plotą ir tuoj pat kreiptis į gydytoją. MRSA gali kelti pavojų gyvybei, nes infekcija plinta kraujotakos sistema, pasiekia plaučius ir sukelia plaučių uždegimą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)