Atradimo procesas – naujas skausmą malšinančių vaistų paieškų ir kūrimo būdas, leidžiantis veiksmingai spręsti dabartines vaistų saugos problemas.

Nuo XX amžiaus 8-ojo dešimtmečio nebuvo rasta naujų skausmą malšinančių vaistų. Mokslininkai visą dėmesį skyrė ne naujų vaistų paieškoms, o dabartinių kokybės gerinimui.

Technologija, kuri seniau buvo taikoma ieškant naujų konkrečioms ligoms skirtų vaistų, buvo skirta 350 tūkst. naujų junginių galimybių jungtis prie konkretaus baltymo tyrimams. Vėliau jie buvo analizuoti pagal struktūrą.

Trečiame etape mokslininkai tyrė jų skausmą malšinančias savybes – pirmiausia su buožgalviais, o vėliau su pelėmis. Galiausiai liko du galimi kandidatai tapti naujais vaistais.

Tyrimo autorius ir Pensilvanijos universiteto Perelmano mokyklos anesteziologijos ir kritinės priežiūros centro profesorius, mokslų daktaras Rodericas G Eckenhoffas pažymi, kad svarbiausias šio atradimo aspektas – nauja metodika, o ne gautas rezultatas.

„Naudojant šį metodą įvardyti galimi skausmą malšinantys vaistai dar turi būti atidžiai tiriami, procesas ilgas. Nepaisant to, tyrimų rezultatai atskleidžia, kad naujų anestetikų tikrai yra, todėl nevertėtų užstrigti ties dabartinių vaistų modifikacijomis“, – sako R. G Eckenhoffas.

„Nors bėgant metams anesteziologams ir pavyko pagerinti dabartinių skausmą malšinančių vaistų saugą, nuskausminimas vis dar siejamas su įvairiomis grėsmėmis. Be to, naujų skausmą malšinančių vaistų nesukurta jau daugiau nei 40 metų. Mes tik pradedame suprasti, kaip iš tikrųjų veikia tokie vaistai. Šis tyrimas – tikras lūžis“, – tvirtina R. G Eckenhoffas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)