„Pati paslauga pabrangs, pacientai turės važiuoti į vieną, koncentruotą miestą. Jiems reikės ieškoti papildomų lėšų slaugymui, taip pat – jei reikia apsigyventi kažkam – giminėms ir artimiesiems. Tai tikrai nenaudinga pacientams. Tai taip pat nenaudinga ir medikams, nes šis precedentas gali būti ir toliau [tęsiamas], kalbant ir apie onkologijos paslaugas, tada – kardiochirurgines paslaugas“, – teigia vyriausiasis chirurgas Klaipėdos kraštui A. Razbadauskas.

Pasak sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, naujosios tvarkos tikslas – kokybiškos paslaugos pacientams. Sveikatos apsaugos ministrės teigimu, į Kauną bus siunčiami tik tie, kuriems reikia atlikti retų ligų operacijas.

„Kaune bus atliekamos tik planinės neurochirurginės retų ligų operacijos. O retų ligų per metus yra atliekama apie 100. Apie 70 operacijų buvo ir taip atliekama Kaune, nes čia yra sukoncentruoti ir specialistai, ir įranga, o, pavyzdžiui, iš Klaipėdos buvo atliekamos tik šešios operacijos“, – sako sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė.