Nors po švenčių jaučiatės apsunkę ir pavargę, šie keli paprasti patarimai leis jums greitai panaikinti padarytą žadą ir grįžti prie įprasto režimo. Štai šeši išbandyti būdai, kaip atsikratyti šventinio svorio ir vėl įšokti į tuos aptemptus džinsus, rašo žurnalas „Time“.

1. Grįžkite prie įprastinio mitybos režimo

Žinoma, jums gali kilti pagunda tiesiog nieko nevalgyti. Tačiau tai tik paskatins organizmą įjungti „konservavimo“ režimą, ir dėl to deginsite mažiau kalorijų.

Maisto atsisakymas taip pat neleis atsikratyti tų užsiaugintų riebaliukų. O reguliari mityba paskatins medžiagų apykaitą, padės sureguliuoti cukraus ir insulino, o taip pat vadinamųjų bado hormonų kiekį kraujyje. Pasistenkite pabudę papusryčiauti per pirmą valandą ir vėliau valgyti kas tris-penkias valandas.

Stenkitės kelias dienas valgyti jums įprastą maistą. Jūsų organizmas mėgsta pastovumą, todėl po šventinio išsibalansavimo pastovumas ir reguliarumas yra geriausi būdai susigrąžinti tą balansą.

2. Pakeiskite maisto porcijas

Vietoj to, kad drastiškai sumažintumėte suvartojamų kalorijų skaičių, sutelkite dėmesį į nekrakmolingas daržoves, kurių valgykite su liesais baltymais, šiek tiek sveikų riebalų ir nedidele porcija sveikų ir lėtai virškinamų krakmolingų produktų. Viena iš priežasčių, kodėl persivalgę jaučiamės apsunkę, yra ta, kad mūsų organizmas kaupia angliavandenius glikogeno pavidalu, o taip pat kaupia vandenį.

Sumažinę angliavandenių kiekį, o ne visiškai jų atsisakę, subalansuosite energijos kiekį ir alkio jausmą (todėl nereikės naktį žingsniuoti prie šaldytuvo ko nors pakramsnoti) ir leisite savo organizmui atsikratyti angliavandenių pertekliaus. Stenkitės vieno valgymo metu suvartoti tik trečdalį puodelio pilno grūdo produktų ar krakmolingų daržovių.

3. Vartokite daugiau kalio

Jis ne tik padeda normalizuoti nervų ir raumenų veiklą, bet ir padeda sureguliuoti kraujospūdį bei kraujo pH lygį. Kalis taip pat yra natūralus diuretikas. Daug kalio turinčių produktų vartojimas leis sumažinti pilvo pūtimą ir pasijusti lengviau, nes jis leis iš organizmo pašalinti per didelį druskos ir vandens kiekį. Patariame valgyti špinatų, Briuselio kopūstų, pomidorų, avokadų, lašišos ir grybų.

4. Gerkite daug vandens ir tik vandens

Po švenčių gerkite daug vandens ir tik vandens. Jis palaikys optimalią medžiagų apykaitą ir natūraliai padės pažaboti apetitą. Vanduo taip pat padės iš organizmo pašalinti perteklinį druskos kiekį ir sumažins vidurių pūtimą. Be to, vanduo padės išvengti vidurių užkietėjimo. Per dieną išgerkite 2-2,5 litro (maždaug 8-10 stiklinių) vandens.

5. Stebėkite savo organizmą

Valgykite lėtai ir sekite kūno signalus. Nustokite valgyti, kai pasijusite sotūs, net jei lėkštėje dar yra maisto. Valgydami lėtai automatiškai suvalgysite mažiau. Lėtai kramtydami įsiklausykite į signalus, kuriuos siunčia jūsų organizmas. Taip jūs galėsite užfiksuoti tą akimirką, kuomet suvalgėte būtent tiek, kiek reikėjo. Vieno mokslinio tyrimo metu buvo nustatyta, kad toks valgymo procesas padeda sulieknėti.

6. Daugiau pajudėkite

Vienas iš būdų greitai pasijusti lengviau yra sudeginti organizmo pagamintą glikogeną, tuos angliavandenius, kuriuos organizmas sukaupė jums suvalgius daugiau maisto nei paprastai. Daugiau pajudėkite, kad padidėtų pulsas. Galite užsiimti bet kokia veikla – nuo aktyvesnio pasivaikščiojimo iki intensyvios treniruotės. Ir nepamirškite, kad papildomas kalorijas sudeginti padės ir tokie paprasti veiksmai, kaip lipimas laiptais ar šokis jūsų svetainėje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)