„Ko gero, nuo kitos svaitės nebebus priemokų insulinui“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė ministrė.

Vaistų kainų mažinimas buvo viena iš temų ministrės pokalbyje su prezidente Dalia Grybauskaite.

Iš anksto neskelbtas ministrės ir prezidentės susitikimas vyko trečiadienį prieš pietus ir, R.Šalaševičiūtės aiškinimu, buvo skirtas jos per pirmus mėnesius ministrės poste nuveiktiems darbams aptarti.

Prezidentūra susitikimo nekomentavo.

„Tai buvo planinis susitikimas, planuotas dar praėjusią savaitę - tiesiog papasakoti apie tuos pokyčius, kurie įvyko per keturis mėnesius mano darbo Sveikatos apsaugos ministerijoje“, - po susitikimo apie jį kalbėjo R.Šalaševičiūtė.

Ministrė neslėpė, kad darbą apsunkina padėtis jos komandoje. Per pastarąjį mėnesį iš jos atsistatydino viceministru dirbęs Gediminas Černiauskas, iš patarėjos pareigų pasitraukė Nora Ribokienė. Be to, po nepalankaus teismo sprendimo nušalintas Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovas Algis Sasnauskas.

„Tų problemų yra net ne tiek, kiek jūs girdite. Norisi, kad mūsų ministerijos darbuotojai kai kurie tikrai pasitemptų, nes kai reikia laukti vieno ar kito rašto tris - keturias savaites... Aš dirbusi 17 metų žmogaus teisių gynimo srityje, tai yra įstaigose, kur daugiausia yra skundai, prašymai ir atsakymai į juos, puikiai žinau, kad žmogus šiandien parašė ir jam rytoj reikia atsakymo. Ir kai reikia priimti sprendimus, kurie lemia didelio kiekio žmonių, pacientų gyvenimo kokybę, tai mes negalime tiek ilgai tempti, kol parengiame dokumentą. Tad iš tikrųjų ne tik viceministras ar VLK vadovas - yra ir daugiau problemų“, - guodėsi ministrė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)