Anot specialistų, pusryčiai privalo būti lengvi, tačiau suteikti energijos ir budrumo visai dienai. Pristatome patiekalus, idealiai tinkančius pusryčiams, skelbia kp.ru.
· Kiaušinienė arba omletas;
· Avižinė košė su šviežiais arba džiovintais vaisiais;
· Dribsniai su pienu arba vaisių sultimis;
· Grikių košė su pienu;
· Vaisių salotos;
· Daržovių salotos su žalumynais;
· Varškė su vaisiais;
· Pilno grūdo duona;
· Jogurtas;
· Neriebus sūris;
Specialistams iš Kinijos, teigiantiems, kad košė su pienu idealiai tinka pusryčiams, pritaria ir mokslininkai iš Danijos, manantys, kad pusryčiams geriausia rinktis skystą maistą, geriausia sriubas. Toks maistas lengvai virškinamas, maistingas, tačiau neapsunkina.
„Ne, jokiais būdais ne dribsniai. Dribsniuose ir greitai paruošiamose košėse gausu cukraus ir skonio stipriklių. Ryte iš jogurto taip pat jokios naudos. Naudingosios bakterijos, atsidūrusios agresyvioje alkio kamuojamo skrandžio ertmėje, sparčiai žūsta. Iki žarnyno net nenukeliauja. Todėl rauginto pieno produktus rekomenduoju vartoti tik po pusryčių. Taip jie tikrai duos naudos. Jogurtą valgyčiau su varške ir vaisiais. Likę variantai man labai patinka“, – sąrašą komentuoja Rusijos dietologų asociacijos narė gydytoja Liudmila Denisenko.
Mokslininkai jau gana seniai išsiaiškino, kad cholesterolis ne toks baisus, kaip visiems atrodo. Kiaušiniuose gausu lecitino ir cholino – medžiagų, kurios neleidžia kauptis cholesteroliui. Be to, viename vištos kiaušinyje yra 14 proc. baltymų dienos normos, gausios atsargos būtinų antioksidantų, be kurių organizmui sunku atlikti būtiniausias funkcijas. Kiaušiniuose netrūksta ir vitaminų bei antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų. Manote, kad karštyje visos šios naudingos medžiagos žūsta? Klystate. Juk kiaušiniai labai greitai pagaminami, o per tą laiką žūsta vos 10-15 proc. vitaminų.
Negalite įsivaizduoti ryto be dribsnių? Pasigaminkite jų patys. Vandenyje arba piene mirkytus avižinius dribsnius sumaišysite su uogomis, vaisiais, šiek tiek riešutų ir šaukšteliu medaus – gausite gardų, sveikatai naudingą ir nebrangų patiekalą.
Šis variantas tinkamiausias namų šeimininkėms arba vyturiams. Kas gali būti skaniau už blynelius su vaisiais ar uogomis pusryčiams? Arba blynus su moliūgu. Jiems rinkitės grikių arba avižų miltus.
Nepamirškite vandens! Prieš valgį išgerkite stiklinę ar dvi kambario temperatūros negazuoto vandens – jis organizmą pažadins geriau nei pats geriausias pasaulyje žadintuvas. Vanduo ne tik papildo drėgmės atsargas, bet ir paruošia virškinimo sistemą pusryčiams. Jeigu purto vien nuo minties apie vėsų vandenį, galite jį šiek tiek pašildyti. Ir įlašinti kelis lašus citrinos sulčių.