Jos nuomone, apie linų sėmenis galima pasakyti daug ką gero. „Tai yra labai puikus produktas. Ne tik todėl, kad lietuviškas ir naudojamas nuo seno, bet ir dėl to, kad jo maistinė vertė ir nauda sveikatai yra nuo seno žinoma ir tikrai labai svarbi“, – tvirtina gydytoja dietologė.

Pasak K. Jasmontienės, linų sėmenys turi daug skaidulų – net 30 proc. Taip pat šiose sėklose gausu įvairių mikroelementų, fitohormonų, nemažai baltymų, daug riebalų.

„Nauda sveikatai yra labai įvairiapusė. Galima sakyti, kad tai – vaistas nuo visų ligų. Ir profilaktiškai kiekvienam iš mūsų būtų vertinga vartoti šias sėklas“, – tvirtina gydytoja dietologė.

LRT radijo klausytoja Alma iš Panevėžio domisi, ar galima valgyti nevirtus linų sėmenis.

Kaip sako K. Jasmontienė, linų sėmenis galima vartoti labai įvairiai, tačiau manoma, kad naudingiau juos sumalti, nei vartoti kaip grūdelius.

„Tikrai nieko blogo, jeigu linų sėmenys bus naudojami nevirti. Šios sėklos dažnai sumalamos, užpilamos vandeniu ir naudojama tiek masė, tiek nuoviras“, – sako K. Jasmontienė.

Pasak jos, reikia nepamiršti ir linų sėmenų aliejaus, kuriame gausu omega-3 rūgščių.