Kraujotaka reikalinga, kad funkcionuotų organai, kad į juos patektų maistingos medžiagos, kad būtų reguliuojama PH lygis, rašo healthyandnaturalworld.com.

Kas yra prasta kraujo cirkuliacija?

Esant prastai kraujo cirkuliacijai, į tam tikras kūno dalis patenka per mažai kraujo. Dėl sukalkėjimų ir kitų veiksnių į kojas, rankas, širdį ir kitur patenka nepakankamai kraujo. Kraujo cirkuliacija prastėja ir dėl žalingų įpročių, dėl valgymo sutrikimų, padidėjus svoriui, per nėštumą.

Nesiimant priemonių dėl prastos kraujo cirkuliacijos gali sutrikti smegenų, širdies, inkstų, kepenų veiklą. Dažniausiai kraujotaka sutrinka vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau esant sutrikimams bet kokio amžiaus žmonėms vertėtų susirūpinti.

Simptomai

Prasta kraujotaka pavojinga, nes dažniausiai pastebima praėjus nemažai laiko.

Matomi požymiai

Kojų opos. Šios opos – skaudūs uždegiminiai sunkiai gyjantys išbėrimai, sausos, raudonos, įvairaus dydžio dėmės.

Patinimas. Jei dėl prastos kraujotakos sutriko inkstų veikla, galimi delnų ir pėdų patinimai. Taip nutinka todėl, kad kraujotakos sistema mėgina sumažinti inkstų apkrovimą ir dalis skysčių neišsivaikšto. Tai vadinama edema.

Cianozė

Pamėlusi oda. Jei venos perneša nepakankamai deguonies, ant rankų ir kojų pirštų gali atsirasti melsvų dėmių, tai vadinama cianoze. Dar gali atrodyti, kad ant rankų ir kojų pirštų yra nubrozdinimų.

Venų varikozė

Jei susilpnėja vožtuvai, stiprėja kraujospūdis, todėl venos iššoka, paburksta. Ilgai pasėdėjus, galite jausti skausmą ar niežėjimą. Venos dažniausiai iššoka prie pėdų ir prie kulkšnių.

Slenkantys plaukai ir lūžinėjantys nagai. Vienas iš akivaizdžiausių požymių, kad organizmui trūksta reikalingų medžiagų ir vitaminų. Plaukai gali išsausėti, kai kuriose vietose išslinkti, nagai suminkštėti, imti trupėti, lūžinėti.

Kiti sutrikimai

Virškinimo sutrikimai. Sutrikus kraujotakai, sulėtėja ir kiti procesai. Sutrikus virškinimui, užkietėja viduriai, žarnų susitraukimai tampa lėtesni.

Nusilpęs imunitetas

Sutrikus kraujotakai, organizmas darosi mažiau atsparus įvairiems patogenams, dažniau ir greičiau susergama, ilgiau sveikstama.

Šaltos rankos ir kojos

Jei kraujotaka optimali, palaikoma sveika, įprasta kūno temperatūra. Jei kraujotaka sutrinka, žmogų ima krėsti šaltis, šąla galūnės – rankos ir kojos.

Nuovargis

Sulėtėjus kraujotakai, raumenys gauna nepakankamai deguonies ir maistingų medžiagų, todėl greičiau pavargstama, jaučiamas raumenų skausmas, sumažėja ištvermė, gali stigti oro.

Erekcijos sutrikimai

Sutrikus kraujotakai, į lytinius organus priplūsta kraujo, todėl vyrams sutrinka erekcija.

Angina

Požymis – skausmas krūtinėje. Į širdį priplūstant mažiau kraujo, krūtinėje jaučiams sunkumas, diegliai.

Prastas apetitas

Gaudamos pakankamą kiekį kraujo kepenys siunčia smegenims alkio signalą. Sutrikus kraujotakai, sumažėja apetitas, maisto suvalgoma mažiau, todėl mažėja ir svoris.

Sutrinka smegenų veikla

Smegenų veikla neatsiejamai susijusi su kraujotaka. Jei pastebite, kad darosi sunku susikaupti ar išlaikyti dėmesį, didelė tikimybė, kad sutriko kraujotaka. Prasta kraujo cirkuliacija daro neigiamą įtakai trumpajai ir ilgajai atminčiai.

Stingsta ir tirpsta galūnės

Jei sutriko kraujotaka, labai greitai pasėdėjus ima stingti ir tirpti galūnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)