Sekmadienį Laikinojoje sostinėje įvyko labdaringas 5 km rožinio kaspino bėgimas „Pink Run su BENU“, kuriame dalyvavo daugiau nei puse tūkstančio bėgikų iš daugiau nei 25 Lietuvos miestų ir miestelių, taip pat Čekijos, Vokietijos ir Ispanijos.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga pasaulyje. Lietuvoje ja serga kas devinta moteris. Tai mūsų mamos, dukros, seserys ar geriausios draugės – tai asmeniškai liečia mus visus. Simboliniu bėgimu norime atkreipti žmonių dėmesį į šią klastingą ligą“, – sakė renginio organizatorius, VšĮ „Kauno maratono klubo“ vadovas, Algirdas Pukis.

Visa surinkta parama ir pusė startinio mokesčio bus skiriama krūties vėžiu sergančių moterų reabilitaciniam gydymui. Pasak sergančias moteris vienijančios draugijos „Alma“ vadovės Reginos Malžinskienės, reabilitacija sanatorijoje padeda krūties vėžiu susirgusioms moterims susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą ir greičiau sveikti bei grįžti į normalų gyvenimą. Jau šiuo metu surinkta paramos suma leidžia reabilitacines paslaugas suteikti 20 vėžiu sergančių moterų. Organizatoriai tiki, kad prieš sekmadienį vyksiantį renginį bėgančių užsiregistruos dar daugiau, o paaukota suma išaugs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)