„Kova dėl neurochirurgijos – nebaigta“ – tokia antraštė puikuojasi antradienio „Vakarų eksprese“. Rašoma, kad vyr. chirurgo Klaipėdos kraštui Artūro Razbadausko teigimu, „žmonės prieš savo valią bus paversti medicinos „emigrantais“, o didelę patirtį sukaupę neurochirurgai, nebeturėdami galimybės pritaikyti savo žinių, paliks Klaipėdą ir čia veikiančias gydymo įstaigas“. A. Razbadausko žiniomis, šis sprendimas per metus paliestų apie 300 Klaipėdos ir jos regiono žmonių, o dar antra tiek jų artimųjų, kurie rūpinasi savo šeimos narių slaugymu.

„Jei kalbėtume paprastais žodžiais – tai elementari kova dėl pinigų. Bet visi suvokiame, kad prievartiniu būdu skirstyti pacientų srautus tik dėl to, kad kai kuriose ligoninėse jų trūksta, nėra gera tendencija“, – situaciją komentavo Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis. Nepaisant Kolegijos priimto sprendimo, jis neabejoja, kad neurochirurgija Klaipėdoje išliks.

V. Janušonis priminė ir tai, kad tarp KUL, SAM ir Centrinės valdymo agentūros buvo pasirašyta trišalė sutartis, pagal kurią ligoninė yra įsipareigojusi 5 metus nekeisti savo veiklos. Tuo metu Kolegijoje Neurochirurgijos paslaugų optimizavimo planą pristačiusio Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neurochirurgijos klinikos vadovo prof. habil. Dr. Arimanto Tamašausko tikinimu, „įsakymas dėl neurochirurgijos optimizavimo plano įgyvendinimo jau yra priimtas, Kolegijoje tik buvo svarstoma, ar nėra atsiradę papildomų dalykų, dėl ko jis turėtų būti sustabdytas“. SAM Ryšių su visuomene vedėjos Giedrės Maksimaitytės duomenimis, ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, išklausiusi Kolegijos sprendimą, kol kas minėto optimizavimo plano nepasirašė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)