Tai sakoma trečiadienį Ženevoje išplatintame Pasaulio sveikatos organizacijos pranešime.

Per tą patį laiką naujų užsikrėtimo atvejų skaičius padidėjo 221.

Iš viso nuo praėjusių metų gruodžio pavojingo viruso aukomis jau tapo 1350 žmonių, o susirgo 2473.

Vietname ir Mianmare dėl Ebolos karštinės simptomų į ligonines paguldyti trys žmonės

Vietnamo mieste Hošimine dėl Ebolos hemoraginės karštinės simptomų į ligoninę paguldyti du nigeriečiai, pirmadienį atvykę iš Kataro. Tai trečiadienį pranešė Vietnamo žiniasklaida.

Medicinos šaltinių duomenimis, gydytojai jau atliko profilaktinį gydymą ir dabar laukia nigeriečių, kurie izoliuoti nuo kitų pacientų, kraujo analizės rezultatų.

Kaip pranešama, visuose Vietnamo tarptautiniuose oro uostuose sugriežtinta atvykstančių keleivių sanitarinė ir karantininė kontrolė, kad būtų užkirstas kelias Ebolos viruso plitimui.

Gautomis žiniomis, Mianmare antradienį į ligoninę buvo paguldytas 22 metų amžiaus vietos gyventojas, grįžęs iš kelionės po Afrikos šalis. Jam paskirtas karantino režimas.

Ebolos karštinės protrūkis prasidėjo šių metų vasarį Gvinėjoje, vėliau liga išplito į kaimynines Siera Leonę ir Liberiją. Naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Ebolos karštinė diagnozuota 2240 žmonių, iš jų mirė 1229. Pavojingiausia padėtis susiklostė Afrikos vakaruose: Liberijoje jau mirė 466 žmonės, Gvinėjoje - 394, Siera Leonėje - 365, Nigerijoje - 4.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)