Gydytojų teigimu, Lian Kao atvejis – tai ypatingai sukrečiantis pavyzdys, nes mergina dėl patiriamos įtampos nerado laiko atlikti elementarių kontaktinių lęšių higienos procedūrų, rašo „The Daily Mail“.

Gydytojai įspėja, kad būtina reguliariai lęšius valyti, o maudantis bei plaukiojant juos būtina iš akių išsiimti.

Taip pat gydytojai pataria nenešioti lęšių daugiau nei aštuonias valandas per parą.

Tačiau 23-ejų Lian Kao nenusiimdavo lęšių net plaukiodama baseine.

Medikai buvo šokiruoti, kai nuo merginos akių nuėmė kontaktinius lęšius: akių obuolių paviršius buvo visiškai nugraužtas. Tarp linzės ir akies obuolio susiformavusi terpė tapo puikia vieta bakterijoms daugintis.

„Kontaktinius lęšius dėvintys asmenys atsiduria rizikos grupėje, todėl jiems dažniau diagnozuojamos akių ligos“, - patikino gydytojas oftalmologas iš Taipėjaus Wan Fang ligoninės Wu Jian-liang (U Dzian Liangas).

„Dėl deguonies trūkumo pažeidžiamas epitelinis audinys, dėl to susidaro mažos žaizdelės, į kurias lengvai patenka bakterijos, o tada jos pasklinda po visą akį. Tokiu būdu sukuriamos idealios sąlygos bakterijų dauginimuisi“, - sakė jis.

„Mergina jau po mėnesio turėjo išmesti lęšius, tačiau ji ir toliau juos nešiojo, todėl ragena buvo pažeista visam laikui“, - pridūrė jis.
Anot U Dzin Liango, merginai buvo nustatytas ragenos uždegimas. Tai labai reta liga, dažniau diagnozuojama vasaros metu.

Oftalmologas pateikė apakusios studentės atvejį kaip pavyzdį, tokiu būdu norėdamas paraginti kitus lęšius dėvinčius asmenis būti atsargesnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)