Mokslininkų teigimu, ši medžiaga kenkia motinos įsčiose besivystančio vaisiaus kasai. Buvo atliktas tyrimas su beždžionėmis, po kurio paaiškėjo, jog nors resveratrolio vartojimas pagerino kraujotaką beždžionių placentoje bei apsaugojo nėščias beždžiones nuo nutukimo, ši medžiaga pakenkė vaisiui.

Kaip rašo www.meddaily.ru, šio tyrimo išvados taip pat aktualios ir žmonėms.

„Daugelis specialistų nemato nieko blogo, jei besilaukiančios moterys vartoja alkoholį, tačiau būtina būti ypatingai atsargiems. Vertėtų atsisakyti ne tik raudonojo vyno, tačiau taip pat ir biologiškai aktyvių maisto papildų, kurių sudėtyje yra resveratrolio“, - įsitikinęs Portlendo universiteto mokslininkas Kevinas Grove’as.

Tyrime dalyvavę gyvūnai buvo maitinami pagal vakarietišką mitybos modelį, tai yra jiems buvo duodama daug riebių ir kenksmingų produktų. Be to, kasdien šioms beždžionėms buvo duodama maisto papildų su resveratroliu.

Nors nuo tokio mitybos raciono beždžionės turėjo priaugti svorio, dėl vartojamų maisto papildų tai neįvyko. Daliai gyvūnų nebuvo duodama šių maisto papildų – šių beždžionių svoris augo, o dar kita dalis tyrime dalyvavusių gyvūnų buvo maitinama sveikais neriebiais produktais.

Tyrimo pabaigoje beždžionėms buvo atliktas ultragarso tyrimas. Toms beždžionėms, kurioms buvo duodamas riebus bei nesveikas maistas ir biologiškai aktyvūs maisto papildai su resveratroliu, buvo užfiksuoti akivaizdūs vaisiaus kasos būklės pakitimai.

Tiesa, raudonasis vynas didina pastojimo tikimybę, tačiau kol kas aiškus ryšys tarp raudonojo vyno ir vaisingumo nėra įrodytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)