„Žmonės galvoja, kad alergija yra tokia liga, su kuria reikia kovoti, kad tai yra didžiausias mūsų priešas. Ir apskritai, kad liga yra mūsų priešas. Čia yra vienas iš klaidingų požiūrių. Liga yra mūsų gelbėtoja. Dar įdomiau, skausmas yra mūsų gelbėtojas“, - „Žinių radijo“ laidoje „Mano sveikata“ sakė žolininkas.

M. Lasinsko nuomone, daugeliui toks požiūris gali pasirodyti keistas, tačiau jis tvirtai tiki savo žodžiais. Pašnekovas tikino, kad iš skausmo žmogui kyla nepatogumo jausmas, kurį norisi panaikinti. Tai ir yra problemos sprendimo būdas, mano pašnekovas.

„Mums yra nepatogu, bet ar tai nėra mūsų draugas, kuris įspėja, kad kažką darai ne taip? Valgom, kemšam, kas papuola, o paskui mums skauda skrandžius ir mes sakome, kaip blogai, kad atėjo tas skausmas arba liga.“

„Bet ar ne mes patys priėjome prie šios situacijos? Ar ne mums siunčia pagalbą, kad palauk, sustok. Pažiūrėk, kaip tu maitiniesi, gal peržiūrėk savo santykius, nes skrandžio problemos – nevirškinimas. Juk sako „aš nevirškinu to žmogaus“, - teigė specialistas.

Specialisto teigimu, reikia peržiūrėti savo mitybą, santykius su artimaisiais, požiūrį į gyvenimą ir tada kiekvienas žmogus supras, kad liga yra gelbėtoja, signalas, kad kažkas yra daroma ne taip.