Šešis mėnesius Suzanne Gould lankėsi pas gydytojus dėl ją varginusių pilvo skausmų, kurie buvo labai stiprūs.

Tačiau gydytojų manymu ji buvo per jauna sirgti žarnyno vėžiu, todėl jau buvo diagnozuota Krono liga bei žarnyno uždegimas, rašo www.dailymail.co.uk.

2012 m. lapkričio mėn. S. Gould būklė pablogėjo ir ji buvo skubiai nuvežta į ligoninę.

Moteriai buvo atlikta operacija, kurios metu gydytojai jos žarnyne aptiko didelį auglį.
18 mėnesių moteris kovojo su jai diagnozuotu žarnyno vėžiu. S. Gould buvo dažnai guldoma į ligoninę, kur jai buvo atliekama chemoterapija ir radioterapija.

Tačiau 2013 m. vasario mėn. jaunai moteriai ir jos šeimos nariams buvo pranešta, jog gydymas nebuvo sėkmingas.

Paskutinėmis S. Gould gyvenimo savaitėmis kartu su draugais ir šeimos nariais ji atšventė 29-ąjį gimtadienį ir su visais atsisveikino.

2013 m. kovo 18 d. S. Gould mirė.

Kovą su žarnyno vėžiu pralaimėjusios moters brolis nusprendė vardan savo sesers atminimo rinkti pinigus bei skleisti informaciją apie šią negailestingą ligą.

R. Newtono teigimu, jo sesuo norėjo padėti kitiems, todėl sutiko, kad jos istorija būtų viešinama siekiant didesnio šios ligos ištyrimo bei geresnio visuomenės informavimo.

2014 m. birželio 5 d. R. Newtonas ketina surengti 3 km bėgimą, skirtą rinkti lėšas bei informuoti visuomenę dėl ryšio tarp vėžio ir mitybos, fizinio aktyvumo ir kūno masės.

„Jos atvejis buvo pristatytas Jungtinės Karalystės (JK) parlamente, nes ji pageidavo prisidėti prie tyrimų gerinimo ir visuomenės informavimo didinimo“, - pasakojo R. Newtonas.

„Dabar turime tęsti jos pradėtus darbus, todėl surengsime bėgimą tam, kad skleistume informaciją apie šią ligą bei rinktume pinigus, kurie bus skirti tyrimam, skirtiems šios ligos prevencijai, ankstyvam žarnyno vėžio diagnozavimui bei efektyvesniam ligos gydymui“, - pridūrė jis.

Žarnyno vėžys užima antrąją vietą daugiausiai gyvybių JK nusinešančių ligų sąraše, tačiau diagnozavus šią ligą ankstyvojoje stadijoje ji yra pagydoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)