Tokių įtarimų sukėlė Ligonių kasų tyrimo metu surinkti duomenys, rašo „Lietuvos žinios“. Įtariama, kad ligoninė valstybei padarė šimtatūkstantinę žalą, mat už keliems pacientams suteiktas paslaugas pateikdavo sąskaitas už gerokai brangesnį aktyvųjį gydymą ir medicininę reabilitaciją.

Pasak Valstybinių ligonių kasų Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktoriaus Viačeslavo Zakso, aktyviojo gydymo paslaugos teikiamos pacientams dėl ūmios ligos, lėtinės ligos paūmėjimo, sužalojimo, kai reikalingas ištyrimas ir aktyvus medikamentinis, chirurginis gydymas.

Nustatyta, kad dviems pacientams buvo teikiamos ne aktyviojo stacionarinio gydymo paslaugos, o pigesnės slaugos bei palaikomojo gydymo paslaugos. Įvertinta žala 112 432 Lt, o ligoninė įpareigota atlyginti žalą, padarytą nuo 2013 metų sausio 30 d., iš viso 60 676 litus, mat pagal galiojančią tvarką už pažeidimus, nuo kurių praėjo daugiau kaip vieneri metai Vilniaus teritorinė ligonių kasa negali reikalauti grąžinti dalies nepagrįstai išmokėtų lėšų. Todėl, siekiant apginti viešąjį interesą, kreiptasi į Generalinę prokuratūrą.

Ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Agnė Ignatavičienė teigė, jog RVUL su tokiu sprendimu nesutinka ir apskundė jį teismui.

Pažeidimų nustatyta ir Antakalnio poliklinikos veikloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)