Tėvai – Sidnėjuje gyvenantys Renee Young  ir Simonas Howie – savo mergaites vadina „mažosiomis australų kovotojomis“. Pora 19-ą nėštumo savaitę, po tyrimo ultragarsu sužinojo, kad gims kūdikiai su reta anomalija, pranešė žurnalas „Woman's Day“.

„Nors kūnas yra tik vienas, mes vadiname jas savo dvynėmis, – žurnalui sakė S.Howie. – Mums jos yra mūsų mergaitės ir mes jas mylime“.

R.Young pagimdė ketvirtadienį, per cezario pjūvio operaciją, maždaug šešios savaitės pirma laiko.

Mergaitės, kurioms buvo duoti Hope (Houp, „Viltis“) ir Faith (Feit, „Tikėjimas“) vardai, turi vieną bendrą neįprastos formos kaukolę su dviejų veidų bruožais ir dviem atskiromis smegenimis.

Dvynės guli intensyviosios slaugos palatoje Sidnėjaus priemiesčio Vestmido vaikų ligoninėje, kurios gydytojams daro įspūdį naujagimių pažanga.

„Jos puikiai kvėpuoja ir maitinasi pačios“, – sakė S.Howie ir pridūrė, kad sekmadienį vakare jos pirmą kartą buvo išmaudytos.

„Jos yra mažosios australų kovotojos“, – sakė jis.

„Woman's Day“ rašė, kad mergaitės suaugusios itin retu būdu ir kad ne iki galo aiškūs tokios jų būklės padariniai.

„Nė neįsivaizduojame, kiek jos gulės ligoninėje“, – sakė S.Howie, kuris su R.Young turi dar septynis vaikus.

„Mes tik norime parsivežti jas namo, laimingas ir sveikas, kad mūsų šeima dar šiek tiek padidėtų ir taptų dar truputį chaotiškesnė“, – pasakojo jis.

Žurnalas nurodo, kad yra žinomi tik 35 kiti atvejai, kai gimė panašiai suaugę dvyniai. Nė vieni jų neišgyveno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)