Nenuostabu, kad pirmąsias vietas užėmė gripas ir peršalimo ligos (ir kuris iš mūsų šiais metais nesirgo?).

Svetainė huffingtonpost.com siūlo sužinoti, kurios sveikatos temos taip pat pateko į pirmąjį paieškų dešimtuką.

1. Gripas

Nenuostabu, kad sąrašo viršuje atsidūrė su gripu susijusios informacijos paieškos – juk per 2012 – 1013 metų gripo sezoną vien tik Jungtinėse Valstijose buvo užfiksuota 31,8 mln. šios infekcijos atvejų. Ligų kontrolės ir prevencijos centrai neseniai vienoje ataskaitoje taip pat nurodė, kad 14,4 mln. gripu sirgusių amerikiečių buvo reikalinga medicininė pagalba, o dar 381 tūkst. pacientų dėl šio viruso atsidūrė ligoninėse.

2. Virusinės peršalimo ligos

Peršalimo ligas gali sukelti virtinė virusų, bet dažniausi sukėlėjai būna rinovirusai. Tipiški šios infekcijos simptomai – peršinti gerklė ir varvanti nosis. Gripas skiriasi nuo peršalimo ligų tuo, jog pakyla temperatūra, skauda raumenis ir gerklę, juntamas nuovargis.

3. Gimdymas


4. Viduriavimas

Viduriavimą sukelia daugybė veiksnių, bet dažniausia priežastimi tampa virusai, bakterijos ar parazitai (dažnai patenkantys į organizmą su apkrėstu (sugedusiu) maistu ar gėrimais). Viduriuoti galima netoleruojant laktozės ar nuo tam tikrų vaistų.

5. Pusiausvyra
6. Dieta

Turint galvoje, kiek amerikiečiai išleidžia maistui – vidutiniškai 151 dolerį (377 litus) per savaitę, suprantama, kodėl „Google“ taip dažnai buvo ieškoma informacijos apie dietas.

7. Nugaros skausmai

Kažkada gyvenime nugaros skausmus jaučia aštuoni žmonės iš dešimties, rodo JAV Nacionalinio artrito, raumenų, kaulų ir odos ligų instituto duomenys.

8. Alergijos

„Google“ duomenys nesuteikia galimybės atskirti alergijos maistui nuo alergijos aplinkai. Nepaisant to, Amerikoje plačiai paplitusios abi alergijos formos. „Climate Nexus“ anksčiau šiais metais pranešė, kad šių metų pavasaris alergiškiems žmonėms kėlė itin daug rūpesčių. Tuo tarpu „JAMA Pediatrics“ tyrimas parodė, kad vaikų alergijos maistui kasmet atsieina net 24,8 mlrd. dolerių (62 mlrd. litų) (dėl specialių dietų, prarasto darbo produktyvumo ir medicininės priežiūros).

9. Bėrimas
10. Vilkligė

Priežastys, sukeliančios vilkligę – lėtinę autoimuninę ligą, apimančią skirtingas kūno dalis, - iki šiol yra nežinomos. Vien tik Jungtinėse Valstijose ja serga 1,5 mln. žmonių, o kiekvienais metais nustatoma 16 tūkst. naujų šios ligos atvejų, teigia Amerikos vilkligės fondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)