„Kauno diena“ rašo, kad pagrindine korupcijos ašimi laikytas Virginijus Šiaudikis išteisintas, kalta pripažinta tik buvusi Kauno klinikų direktorė ekonomikai Virginija Kerienė. Teismo salėje išklausyti verdikto sustojo nuo pareigų nušalintas Kauno teritorinės ligonių kasos direktorius Virginijus Šiaudikis, buvusi Kauno klinikų direktorė ekonomikai Virginija Kerienė, buvusio Kraujo donorystės centro direktorius Artūras Jonas Venslauskas, to paties centro konsultantas medicinai Rimgaudas Šepetys ir su sveikatos priežiūros paslaugomis susijusios firmos vadovas Algimantas Žukauskas.

Apkaltinamasis nuosprendis prislėgė tik vienintelę teisiamoje kompanijoje buvusią moterį V. Kerienę. 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė jai pakeista lygtine. Tačiau ir šis nuosprendis dar gali būti apskųstas.

Teismas V. Kerienės kaltę įžvelgė, nes ji už privačios kompanijos pinigus nupirko 4 bilietus į Argentiną: sau ir sutuoktiniui bei V. Šiaudikiui ir jo sutuoktinei. Iki šios korumpuotos istorijos sprogimo V. Kerienė Klinikose vadovavo viešųjų pirkimų komisijai.

"Ne su visais teismo motyvais sutinku", - po nuosprendžio sakė Valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Kauno apygardos prokuroras Ričardas Gailevičius. Tik išstudijavęs nuosprendį jis nuspręs, ar pasinaudoti 20 dienų terminu apskųsti sprendimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)