Kalbėdamas apie žmogui būdingą norą gerai atrodyti, plastikos chirurgijos klinikos filialus Palm Springse, Los Angeles, Santa Barbaroje, Las Vegase bei Reno įkūręs grožio profesionalas teigė, kad jaunystę galima užkonservuoti ir tai jau pakankamai sėkmingai daroma.

- Nuo kelerių metų ir kokios procedūros atliekamos?

- Pastebėjau, jog Kalifornijoje anksčiau nei visame pasaulyje žmonės pradeda rūpintis savo išvaizda. Pacientai leidžiasi botokso, restylano injekcijas nuo 20 metų.

Pažangiausios mano sukurtos veido patempimo technikos „Hollywoodlift“ pacientės prašo nuo 35-erių metų. Raginu pradėti savimi rūpintis kuo anksčiau, vėliau injekcijos nepadės, teks griebtis skalpelio. O jeigu pradėsite rūpintis savimi anksti, mažiau teks išleisti senatvėje.

Ne vienai nepilnametei merginai esu dėjęs krūtinės implantus, žinoma, su tėvų sutikimu. Tačiau svarbiausias dalykas - grožio „rezervacija“, nes išvaizda šiais laikais labai svarbi, turi didelės įtakos netgi karjerai.

- Kokie klientų skirtumai Amerikoje ir Lietuvoje, kur vis atvažiuojate padirbėti?

- Pastebėjau, kuo arčiau Holivudas, tuo didesni krūtų implantai. Lietuvės kiek kuklesnės, bet pats laikas šį mitą sugriauti (juokiasi-DELFI).

Pastebėjau, kad Lietuvoje jaunimas ypač jaudinasi dėl savo išvaizdos, tačiau sulaukę vidutinio amžiaus žmonės - kiek mažiau. Tuo tarpu Amerikoje 30-50 metų vyrai ir moterys yra labiausiai besirūpinantys savo grožiu ir investuojantys į veido bei kūno tobulinimą.

- Kokios procedūros ir operacijos atliekamos dažniausiai?

-Dominuoja injekcijos, lazerio procedūros, nechirurginis ir chirurginis riebalų šalinimas. Dabar ypač populiarėja braziliškas sėdmenų pakėlimas - užpakaliukas tampa apvalus ir patrauklus.

- Kaip manote, ar konservatyvioje Lietuvoje plastikos chirurgija kada nors bus ne prabanga, o būtinybė?

Lietuvoje plastikos chirurgija kol kas - prabangos dalykas. Kalifornijoje nebūtinai: mano namo valytoja turi implantus, daugybė čia gyvenančių meksikiečių ima kreditus, kad pasidarytų plastines operacijas.

Būtinybe plastika tampa tuomet, kai gimstama su defektais arba įvykus nelaimei, pavyzdžiui po autoįvykio ar vėžinių susirgimų. Ne kartą teko tokias operacijas atlikti.

- Ar žiūrėdamas į žmogų norite jį „pataisyti“, o gal nesergate šia profesine liga?


- Sergu! Iškart matau ir, neslėpsiu, esu gana tiesmukas. Kaskart pasakau, ką reiktų koreguoti, kad žmogus atrodytų geriau. Juk kai gražu ir gyvenimas tampa gražesnis, tiesa?

Nemanau, kad pastebėti žmogiškus netobulumus – liga. Greičiau tai profesinis pastabumas.

Nenoriu kritikuoti, tik paaiškinu, ką, kaip ir kada daryti. Pavyzdžiui, restorane užkalbinu šalia esančią moterį ir pasakau, kad jai reikia botokso. Viena reaguoja: „ok, rytoj ateisiu“, kita - supyksta. Toks jau esu...

- Dažnai atvykstate padirbėti į Lietuvą?

- Atvykstu 3-5 kartus per metus, ir to mano pacientams visiškai užtenka. Ne visi lietuviai drąsūs, bet kartą pabandę, visuomet grįžta. Tuo, žinoma, džiaugiuosi.

- Kokius plastikos chirurgijos mitus tenka sklaidyti atvykus?

- Kad implantai tik po gimdymo, kad su jais negalima maitinti. Kad pašalintos riebalinės ląstelės atauga, nes jų skaičius po subrendimo fiksuotas. Kad tepaliukais ir kitomis natūraliomis priemonėmis galima išlaikyti savo prigimtinį grožį.

Vis dėlto dažniausiai minimas mitas, kad krūties implantai dedami po gimdymo ir nebūtina juos keisti susilaukus kūdikio.

Taip pat nesąmonė, kad implantai tik turinčioms mažas krūtis, juos dedu ir didelių krūtinių savininkėms, mat po operacijos gerokai geriau atrodo: pakilę, stangresni.

- Kodėl čia nestatote savo klinikos?

- Net mano privačioje, beveik 20 metų veikiančioje 250 kvadratinių metrų ploto klinikoje Palm Springse nėra jokių palatų. O kam jos? Juk daug smagiau ir patogiau po operacijos gydytis namie.

Svarbiausia, mano pacientai gali džiaugtis, jog procedūras atlieku pats asmeniškai, o ne samdau medicinos seseris.

Pats gyvenu JAV, bet man nereikia penkių aukštų klinikos, užtenka filialų. Procedūroms bei konsultacijoms kas keturis mėnesius atvykstu ir į Vilnių, Kauną.

Iki šiol pacientai operuotis vykdavo į JAV, nes Vilniuje ir Kaune tik konsultuodavau ir atlikdavau procedūras. Bet po Naujųjų pradėsiu operacijas ir čia. Kol kas džiaugiuosi - pacientų eilės.

- Tautiečių nebaido holivudinės kainos?

- Netiesa, kad užsikėlėm kainas - nagrinėjome rinką. Mano verslo kūrimas Tėvynėje turi ir daugiau siekių, ne tik grįžti ten pat, kur dar 1984-aisiais pradėjau savo darbą, vienas pirmųjų įgijau licenciją privačiai veiklai. Myliu savo gimtinę, kurios niekuomet nepamiršau. Esu didelis savo šalies patriotas.


- Ar spėjate čia ką nors nuveikti savo malonumui ir jei taip – be ko neįsivaizduojate laiko Lietuvoje?

- Lietuvoje prabėgo visa mano jaunystė, čia likę mano tėvai, draugai. Turiu butą Vilniaus senamiestyje, mėgstu čia vaikštinėti. Name Nidoje kasmet praleidžiu bent vieną vasaros savaitę.

Žinoma, darbų gausa lemia, jog vis mažiau lieka laisvo laiko, daugėja susitikimų su partneriais ir, žinoma, pacientais.

Garsi giminė

Profesorius Rimtautas Marcinkevičius – trečios kartos medikas. Jo tėvas Algimantas Jonas Marcinkevičius - širdies chirurgijos ir organų transplantacijos pradininkas Lietuvoje, 1964-aisiais atlikęs pirmąsias Lietuvoje atviras širdies operacijas naudodamas hipotermiją ir dirbtinę kraujotaką.

Plastikos chirurgo senelis medicinos mokslų Jonas Marcinkevičius dirbo gydytoju Rokiškyje, Linkuvoje, Pašvitinyje, Panevėžyje, vėliau VU Vidaus ligų propedeutikos katedros vedėju, tyrė miego terapijos vaidmenį kompleksiškai gydant opaligę. Paskelbė mokslinius straipsnius apie bronchinę astmą, hipertoninę ligą, pleuros gydymą.

Rimtautas pasirinko kitą medicinos studijų kryptį, tačiau tęsė giminės pradėtą novatoriškumo tradiciją medicinoje – tapo vienu iš plastinės, rekonstrukcinės chirurgijos pradininkų Lietuvoje.

1984-1986 metais vadovaujant Dr. Rozanui Efronui R Marcinkevičius pirmasis Lietuvoje atliko riebalinio audinio pašalinimo lipoaspiracijos būdu nusiurbimą, krūties rekonstrukciją naudojant audinių espanderį, ausies rekonstrukciją naudojant šonkaulio kremzlę. Taip pat išbandė infekuotų krūtinkaulio žaizdų gydymą raumenų vietiniais lopais, pragulų gydymą rotaciniais lopais ir kt.

Nuo 1991 metų dirba ir gyvena JAV. Veiklos sritis - plastinė, rekonstrukcinė ir kosmetinė chirurgija. Apdovanotas „Desert Plastic Surgery“ geriausio gydytojo diplomu. „Eurolift“ greito veido patempimo procedūros - operacijos išradėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (686)