V. Matulas pasakoja, kad vakare atvykęs į polikliniką rado keturis girtaujančius medikus ir iškvietė policiją: kol atvyko policija du žmonės pasišalino, du buvo nuvežti patikrinti girtumo.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius patvirtino, jog ketvirtadienį vakare policija buvo kviesta į Lazdynų polikliniką ir išvežė dvi medikes iš pradžių į 5-ąjį policijos komisariatą, paskui į Vilniaus priklausomybės ligų centrą.

„19.27 val. į policiją kreipėsi Lazdynų poliklinikos direktorius ir pranešė, kad darbo metu darbuotojai vartoja alkoholinius gėrimus. Policija atvyko 19.58 val. registravusi šitą įvykį kaip C kategorijos įvykį. Atvykimo priežastis - Alkoholio kontrolės įstatymo 22 straipsnyje rašoma: „Vartoti alkoholinius gėrimus draudžiama (...) sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigose", - teigė P. Radvilavičius.

„Dvi darbuotojas policija iš pradžių pristatė į 5 policijos komisariatą, paskui į Vilniaus priklausomybės ligų cnetrą, kur jos atsisakė pasitikrinti girtumą. Policija ir toliau tikslina aplinkybes", - pridūrė policijos atstovas.

Į Vilniaus priklausomybės ligų centrą buvo nuvežtos šeimos gydytoja, poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Julija Pliaukštienė ir slaugos administratorė Alma Builienė.

Girtuokliavo kabinete, už kurio būriavosi pacientai?

Lazdynų poliklinikos direktorius, Seimo nario Antano Matulo sūnus V. Matulas pasakoja, kad praėjusį ketvirtadienį jam paskambino pacientas, kuris nenorėjo pasakyti savo pavardės, bet informavo, kad šeimos gydytoja, poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Julija Pliaukštienė galimai yra neblaivi.

„Aš paklausiau, ar jis dažnai pastebi tokias aplinkybes, tai jis įvardijo, kad antradienį-ketvirtadienį stabiliai į darbo pabaigą daktarai vartoja alkoholį. Kadangi informacija anoniminė, gali įvairiai ją traktuoti, bet priėmiau domėn ir po savaitės prisiruošiau aplankyt vakare gydymo įstaigą“, - pasakojo V. Matulas.

Pašnekovas sako, savo pavaduotojos J. Pliaukštienės kabinete užtikęs keturis žmones, geriančius brendį. Dvi moterys staigiai pasišalino, bet kadangi V. Matulas dirba neseniai, jis šių darbuotojų nepažįsta. Kabinete liko kitos dvi moterys – J. Pliaukštienė ir A. Builienė.

„Jos puolė slėpti nugertą alkoholinio gėrimo butelį, stikliukus ir taip toliau. Aš paklausiau, ar sutinka pasitikrinti blaivumą. Aišku, buvo atsisakyta. Tada pasakiau, kad kviesiu policijos pareigūnus. Jos bandė pasišalinti iš įvykio vietos, išvykti iš gydymo įstaigos, nors darbas dar buvo nepasibaigęs. Privalėjau iškviesti policiją. Atvykus pareigūnams daktarės buvo paprašytos vykti su jais į komisariatą“, - aiškino V. Matulas.

Jo teigimu, sveikatos priežiūros įstaigose ir jų teritorijose draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus. V. Matulas pabrėžė, kad už kabineto durų vis dar būriavosi pacientai, kurie įtarė apie vykstantį pasilinksminimą.

„Pats jaučiau, kad sklido stiprokas alkoholio kvapas. Bet slaugytoja elgėsi santūriau. Mane nustebimo daktarės J. Pliaukštienės elgesys, kadangi ji klausė: „Ką aš čia blogo padariau?“, „Kokią aš žalą padariau, juk negriuvinėju“. Taip, nieko nesulaužė, tikrai nepadarė turtinės žalos, bet gydymo įstaigos reputacija nukentėjo, kadangi pacientai matė, pacientai skundėsi, įtarė ir taip toliau“, - sakė V. Matulas.

 J. Pliaukštienė: nieko nebuvo

Tačiau pati J. Pliaukštienė neigė ketvirtadienio vakarą buvus bet kokių incidentų ir greitai baigė pokalbį.

- Mums pranešė, kad Lazdynų poliklinikoje buvo kažkoks incidentas?

- Nebuvo, nebuvo.

- Ko nebuvo, incidento?

- Taip.

- Tai policija nebuvo kviesta?

- Ne.

- O iš kur jūs žinote? Gi dėl bet ko galima kviesti policiją.

- Nežinau, kas ten gali būti, nežinau. Aš labai atsiprašau, dabar turiu ligoniuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (612)