Jie buvo tokie garsūs, kad televizija „Showtime“ nusprendė paversti jų istoriją nauju draminiu serialu „Masters of Sex“ („Sekso meistrai“).

W. Masterso ir V. Johnson darbai pakeitė mūsų mąstymą apie seksą ir ypač moterų seksualumą. Jų studijos parodė, kad moterys be kitų dalykų gali patirti daugybinius orgazmus. Tuo metu tai buvo revoliucinė idėja. Tačiau naujausi moterų ir sekso tyrinėjimai atskleidža kai kuriuos faktus, kurie šokiruotų net pačius W. Mastersą ir V. Johnson.

Svetainė healthland.time.com pateikia naujausius tyrimų rezultatus iš mokslų daktarės, ginekologės Eden Fromberg bei Naomi Wolf naujausios knygos „Vagina: A New Biography“ („Vagina: naujoji biografija“).

1. Šviesos ciklai turi įtakos vaisingumui

Moterims menstruacijos prasidėdavo per jaunatį (kai naktį būna tamsu), o ovuliacija įvykdavo per pilnatį (kai naktį būna šviesu). Šiais laikais, kai pasaulis yra pilnas dirbtinės šviesos ir ryškių ekranų, moterų menstruacinio ciklo priklausomybė nuo gamtos yra sutrikusi. Kai kurie žmonės griebiasi „lunacepcijos“ ir koreguoja miegamojo apšvietimą pagal Mėnulio ciklą, kad kontroliuotų ovuliaciją.

2. Moterys gali pastoti per 5 – 8 dienas po lytinio akto

Tyrimai rodo, jog kai kurie spermatozoidai gali išgyventi gimdos kaklelio gleivėse nuo penkių iki aštuonių parų po lytinio akto ir apvaisinti kiaušialąstę.

3. Avėjimas aukštakulniais gali turėti neigiamos įtakos moters orgazmui

Kai kurie prabangių batelių gamintojai aukštakulniams suteikia tokį pado skliautą, kad jis atkartotų moters dubens išlinkimą, kai ji patiria orgazmą. Bateliai aukšta pakulne priverčia susitraukti dubens dugno raumenis – tai negerai, nes tuomet jie nebesusitraukia per orgazmą. „Orgazmą galima palyginti kaip kopimą aukštyn nuo 0 iki 60, - aiškina E. Fromberg. - Jeigu jau esi pasiekusi 55 (nuo aukštakulnių avėjimo), tuomet nepatirsi pilno malonumo“.

4. Orgazmas skatina moterų kūrybiškumą

Tyrimai rodo, kad orgazmas suteikia moterims pasitikėjimo savimi, skatina jų darbingumą bei kūrybiškumą. Ir atvirkščiai: moterys lengviau pasiekia orgazmą, jei būna kūrybiškos.

5. Hormoniniai kontraceptikai slopina libido

Šį pašalinį psichologinį poveikį turi bet kokia hormoninė kontracepcija. Kartais piliules nustojusiai vartoti moteriai būna sunku pastoti, nes jei partneris ją traukė geriant piliules, tai be papildomų hormonų biochemiškai jie gali netikti vienas kitam.

6. Kėdėje sėdinti moteris gali susijaudinti

Išorinių lyties organų nervai, esantys po sėdmenimis ir sėdėjimo kaulais, jungiasi su erogeniniais audiniais (vaginoje, klitoryje, išangėje ir kt.). Sėdint tam tikrose kėdėse ir spaudžiant lyties organų nervus, gali kilti seksualinis susijaudinimas.

7. Tačiau tai gali pakenkti orgazmams

Kita vertus, didžiąją dalį dienos praleidžiant kėdėje, trumpėja dubens dugno ir juosmens raumenys, nuo kurių priklauso visą kūną apimantis orgazmas. Kai nuo sėdėjimo šie raumenys pernelyg sukietėja, moterims sunkiau patirti stiprų orgazmą.

8. Moterys turi tris erogenines zonas

Tai klitoris, G taškas IR gimdos kaklelio anga. Kai kas tvirtina, jog šiam sąrašėliui priklauso ir krūtų speneliai.

9. Kiekvienos moters vaginoje nervų galūnėlės pasiskirsčiusios nevienodai

Kaip ir snaigės, kiekvienos moters vaginoje nervų galūnėlės išsidėsčiusios kitaip negu pas kitas moteris. Tai reiškia, kad kiekvienai moteriai reikia vis kitokių būdų orgazmui pasiekti.

10. Pulsavimas orgazmo metu yra ne kas kita, kaip gimdos bandymai surinkti spermą

Apvalusis raištis, kuris baigiasi ties didžiosiomis lytinėmis lūpomis, orgazmo metu skatina gimdą susitraukinėti pirmyn ir atgal, kad gimdos kaklelis galėtų susisemti sėklą, kuri galėjo susikaupti vaginos pradžioje, sako E. Fromberg.

11. Daug skysčių užtikrina geresnį orgazmą

Kadangi kūnas daugiausia sudarytas iš skysčių, gera hidratacija padidina šansus pasiekti orgazmą.

12. Visos moterys gali jausti orgazmą

Beveik visos moterys gimsta galėdamos patirti orgazmą. „Moterims būdingas įgimtas mechanizmas, užprogramuotas orgazmui, - aiškina E. Fromberg. – Tačiau ne kiekvienam lemta žinoti, kaip deramai naudotis šiuo mechanizmu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)